ΤΟΠΙΚΑ

Μ. Μπαλτάς: «Η Μαγνησία πρέπει να οργανώσει τις υποδομές της»

μ-μπαλτάς-η-μαγνησία-πρέπει-να-οργανώ-329877

«Η Μαγνησία είναι πολύ πιο μπροστά από άλλες περιοχές της χώρας, όσον αφορά στην οργάνωση των επιχειρήσεων, αλλά χρειάζεται να κάνει το άλμα».

Την επισήμανση αυτή έκανε μιλώντας χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και διευθύνων σύμβουλος της Re.De-Plan.A.E. Consulants Μανώλης Μπαλτάς, ο οποίος απηύθυνε ομιλία με θέμα «Εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων βιομηχανίας/εφοδιαστικής 2018 – 2040, νέο θεσμικό πλαίσιο/προβλήματα και ευκαιρίες στον Νομό Μαγνησίας».

Ο κ. Μπαλτάς κατά την ομιλία του επισήμανε ότι το άλμα που χρειάζεται αυτή την ώρα η περιοχή της Μαγνησίας είναι να οργανώσει χωρικά τις υποδομές της αναβαθμίζοντάς τις τεχνικά και τεχνολογικά, μέσα από αυτοδιαχειριζόμενους φορείς.

«Μην περιμένουμε οι επιχειρήσεις να κάνουν στρατό για την ανάπτυξη. Πρέπει να έρθουν οι κυβερνητικοί θεσμοί, τα χρηματοδοτικά πακέτα και να αρχίσει να γίνεται μία πιο ολοκληρωμένη συζήτηση», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τώρα ανοίγει νομοθετικά η δυνατότητα για τους φορείς διαχείρισης.

«Κατά συνέπεια το φαινόμενο με τις μεμονωμένες βιομηχανικές περιοχές, που δεν έχεις τηλέφωνο, ευρυζωνικότητα, αποχετευτικό, πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, καθώς παρούσα στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν και η πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Α’ ΒΙΠΕ Ιωάννα Κιντά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου