ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει το έργο ολικής αποκατάστασης των δρόμων στον Βόλο, ύψους 10 εκατ. ευρώ

αρχίζει-το-έργο-ολικής-αποκατάστασης-32987

Το μεγάλο έργο των 10 εκατ. ευρώ για την ολική αποκατάσταση του οδοστρώματος στους δρόμους της πόλης αρχίζει μεθαύριο Δευτέρα 11 Απριλίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν από την οδό Πολυμέρη και σε μία εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση ολόκληρης της οδού σε μήκος 1.950 μέτρων.

Το έργο αρχίζει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εξαιτίας της οποίας η τιμή των ασφαλτικών έχει εκτοξευτεί ακόμη και σε τετραπλάσιες τιμές. «Αρχίζουμε σε μία περίοδο κρίσης. Πολλοί εργολάβοι αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνουμε. Το έργο θα γίνει έστω κι αν χρειαστεί μικρή παράταση. Ο εργολάβος, που προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό, ευελπιστεί ότι οι τιμές θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται», ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών. Αναφέρθηκε στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη, το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60% – 70%, με το οποίο η πόλη θα εξασφαλίζει καθαρό, πηγαίο νερό και θα μειώσει το ποσοστό διαρροών. Για το έργο έχει σκαφτεί η πόλη, ωστόσο από μεθαύριο Δευτέρα, αρχίζει η ολική αποκατάσταση του οδοστρώματος.

«Αρχίζουμε από την οδό Πολυμέρη που είναι δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας και ενόψει Πάσχα. Το τμήμα της Πολυμέρη θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 15 Απριλίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα επιλέξτε άλλον δρόμο να κυκλοφορήσετε, μην παρακάρετε. Να συνεργαστούμε όλοι, ώστε γρήγορα ο εργολάβος να αποκαταστήσει τον δρόμο», απηύθυνε έκκληση ο κ. Μπέος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται σε ποιους δρόμους θα γίνονται έργα ασφαλτόστρωσης.

Αιτήματα εργολάβων για αύξηση προϋπολογισμών

Το έργο της ολικής αποκατάστασης των δρόμων δεν είναι το μοναδικό που εξελίσσεται στην πόλη εν μέσω πρωτοφανούς διεθνούς οικονομικής κρίσης, οπότε και οι τιμές πρώτες ύλες έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Στον Δήμο Βόλου, εργολάβοι έχουν ήδη καταθέσει αιτήματα για αύξηση των προϋπολογισμών των έργων, τα οποία εξετάζονται. «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Εχει ξεφύγει ο προϋπολογισμός τους. Υπάρχουν αιτήματα. Τα βλέπουμε θετικά και ελπίζουμε να τα δουν θετικά και οι υπόλοιποι γιατί υπάρχουν έργα που χρηματοδοτούν ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια και τα Υπουργεία μέσω προγραμμάτων. Σε κάθε περίπτωση τα έργα δεν θα σταματήσουν. Θα ολοκληρωθούν, ίσως με μια μικρή καθυστέρηση», είπε ο κ. Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου