ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε η δική Σαμαρτζή από το Αυτόφωρο Μονομελές

αναβλήθηκε-η-δική-σαμαρτζή-από-το-αυτό-32873

Αναβλήθηκε για τις 24 Ιουνίου 2016 λόγω της αποχής των δικηγόρων η δίκη του ιδιοκτήτη και παραγωγού εκπομπών ραδιοφωνικού σταθμού Βόλου, Άκη Σαμαρτζή, για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση από δόλο μετά την καταγγελία του αιρετού δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς όπως ενημέρωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Δημήτρης Βούλγαρης, δεν δόθηκε άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για το Δικαστήριο, όπως συνέβη την Παρασκευή, επειδή άρθηκε η κράτηση του κατηγορουμένου.

«Συζήτησα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρο Γαϊτάνη, και εκείνος είπε ότι το πλαφόν που έχει δώσει η συντονιστική επιτροπή δεν περιλαμβάνει τη διαδικασία του Αυτοφώρου αν δεν είναι κρατούμενος ο κατηγορούμενος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Άκης Σαμαρτζής είπε ότι «εμείς ήμασταν εδώ για να δικάσουμε την υπόθεση όμως για λόγους, που δεν μας αφορούν η δίκη δεν μπορεί να γίνει.

Η υπερασπιστική γραμμή του παραμένει ίδια. «Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Την επόμενη μέρα ακριβώς θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου, όπου ο κόσμος θα μάθει πάρα πολλά πράγματα και για τον κ. Μπέο αλλά και για την Εποχή Νέα Δυναμική τη δημοτική του παράταξη».

Ο ίδιος είπε ότι «η σύλληψή μου ήταν στημένη καθαρά. Φαίνεται και από τη δικογραφία της υπόθεσης και απ’ ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής από την πλευρά του κ. Μπέου. Να επισημάνουμε εδώ ότι ο κ. Μπέος ήταν καταζητούμενος δύο μέρες, αλλά και το περίεργο, της μη προσέλευσης του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Συνελήφθη στην Αγριά, αλλά δεν μπήκε στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας όπως ορίζει ο Νόμος, όπως έκανε με εμένα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αλλά συνοδεύτηκε. Η Πολιτεία πρέπει να στρέψει το μάτι της στο Βόλο-Σικάγο» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις Μπέου

Την πεποίθησή του ότι η αναβολή της δίκης δεν έγινε με απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά με αίτημα του κατηγορουμένου εξέφρασε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αποχωρώντας από τα Δικαστήρια Βόλου.

«Φώναζε εδώ την Παρασκευή να γίνει το Δικαστήριο. Αν ήθελε γιατί δεν το κάνει; Έχει υποβάλλει αίτημα ο συνήγορός του για να δικάσει την Παρασκευή. Τέτοια αίτηση στο ΔΣΒ δεν υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «σε αυτήν την πόλη η παραπληροφόρηση και τα πράγματα, όπως μας βολεύει να τα παρουσιάζουμε είναι πλεονέκτημα, καθώς ο καθένας έχει ένα μικρόφωνο και μπορεί να λέει ότι θέλει».

Ο αιρετός δήμαρχος είπε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του κατά της διαπλοκής. «Θεωρούν και νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Τελείωσε αυτό. Το μαχαίρι θα μπει μέχρι το κόκκαλο. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν μαντηλάκια στα περίπτερα από το κλάμα. Τέτοιο κλάμα δεν έχω ξαναδεί. Για την ταμπακιέρα θα πουν κάτι;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου