ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο στον Βόλο που… σκανάρεται

σχολείο-στον-βόλο-που-σκανάρεται-32853

Πρωτοποριακή υπηρεσία έχει θέσει σε εφαρμογή το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, που είναι ίσως το πρώτο και μοναδικό σχολείο στην ελληνική επικράτεια που… σκανάρεται. Στην είσοδο του σχολείου έχει τοποθετηθεί πινακίδα με το QR Code της ιστοσελίδας του 1ου Γυμνασίου, προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος, μαθητής, γονέας, εκπαιδευτικός ακόμη και επισκέπτης της πόλης να έχει απευθείας πρόσβαση στο σχολικό site.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι απλή. Στην είσοδο του σχολείου έχει τοποθετηθεί η πινακίδα με το QR Code. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει εφαρμογή σκαναρίσματος αντίστοιχων κωδικών στο κινητό του. Σημαδεύει την πινακίδα, το κινητό την σκανάρει και αυτόματα εισάγεται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

«Είναι μία υπηρεσία που εφαρμόσαμε στην περίοδο της καραντίνας οπότε και τα σχολεία ήταν κλειστά. Οι μαθητές μας και οι γονείς είχαν απευθείας πρόσβαση στην ιστοσελίδα για να ενημερώνονται για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως μαθημάτων, τα τηλέφωνα του σχολείου ή ανακοινώσεις. Αποφασίσαμε να το κρατήσουμε και μετά την καραντίνα», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Ι. Καραφέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπηρεσία παρέχει ευκολία πρόσβασης σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. «Ενας επισκέπτης έρχεται στην πόλη μας και βρίσκεται έξω από το σχολείο. Μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα με αυτόν τον απλό τρόπο, να ενημερωθεί για την ιστορία του σχολείου αλλά και τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη», συμπληρώνει ο κ. Καραφέρης.

«Πρόκειται όντως για κάτι πρωτοποριακό» προσθέτει. Στη δημιουργία της πινακίδας με το QR Code συνέβαλε ο σχολικός φύλακας του Παγκύπριου Διδακτηρίου με γνώσεις στις συγκεκριμένες εφαρμογές, Αθ. Χρυσόμαλλος. Σημειώνεται ότι πέρα από την πινακίδα QR Code για το 1ο Γυμνάσιο δημιουργήθηκε αντίστοιχη και για το συστεγαζόμενο 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου