ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 4 ετών για τους πυροκροτητές

φυλάκιση-4-ετών-για-τους-πυροκροτητές-327952

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε χθες η 50χρονη, που από κοινού με άγνωστο συνεργό της εκβίαζε με μηνύματα γυναίκα έμπορο και τη δικηγόρο της, για να αποσπάσει ποσό 15.000 ευρώ, και δεν δίστασε προκειμένου να τις τρομοκρατήσει να τις απειλήσει αποστέλλοντας στους επαγγελματικούς χώρους τους φακέλους που περιείχαν ηλεκτρικούς πυροκροτητές.

Η υπόθεση εκβίασης που εξιχνιάστηκε τον Ιούλιο του 2017 ανέβηκε χθες στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Η κατηγορούμενη δικάστηκε για τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και της απόπειρας εκβίασης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Απολογούμενη στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη με την υπόθεση. Προσκόμισε δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, της οφειλόταν το εν λόγω χρηματικό ποσό και τόνισε: «Εγώ δεν έχω λεφτά για να βάλω νονούς της νύχτας να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Εντούτοις, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη. Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή μετά από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών που κλήθηκαν να ελέγξουν το περιεχόμενο ύποπτων φακέλων στους χώρους εργασίας των δύο γυναικών διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό τους υπήρχαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι μηχανισμοί, που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να προκαλέσουν έκρηξη ακόμη και με στατικό ηλεκτρισμό.

Η ζωή της εμπόρου επί ενάμιση χρόνο είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της που είναι μηχανικός λάμβαναν απειλητικές κλήσεις και μηνύματα για δήθεν οφειλή 15.000 ευρώ, ενώ δεν είχαν παραλάβει ποτέ το ποσό αυτό.

«Θα σας κάνω κομματάκια», αναγραφόταν τα sms που λάμβαναν στο κινητό τους τηλέφωνο μέχρι που η έμπορος βρήκε στο μαγαζί της στο κέντρο της πόλης έναν κίτρινο φάκελο που περιείχε ηλεκτρικό πυροκροτητή.

Μετά από μερικές μέρες παρέλαβε παρόμοιο φάκελο και η δικηγόρος της.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι δράστιδα είναι η 50χρονη, η οποία κατοικεί στην Αθήνα, αλλά έλκει την καταγωγή της από τον Βόλο. Η καταδικασθείσα είχε στο παρελθόν φιλική σχέση με την έμπορο και είχε διαφορές μαζί της. Η επαγγελματίας δεν αναγνώριζε την οφειλή και παρέπεμπε την εκβιάστρια στη δικηγόρο της. Τότε η 50χρονη από κοινού με άγνωστο άτομο συνεργό της άρχισε να τις απειλεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου