ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση κάλυψη των κενών στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

αμεση-κάλυψη-των-κενών-στο-νοσοκομείο-327780

Επιστολή για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας απέστειλε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Αχιλλοπούλειο – διοικητή, υποδιοικητή, Διοικητικό Συμβούλιο, την 5η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, τους τοπικούς βουλευτές και Φορείς.

Η ΕΙΝΚΥΜ επισημαίνει ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δυστυχώς βρήκε το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τραγικά υποστελεχωμένο σε καίρια τμήματά του και ζητά να προσληφθούν άμεσα κυρίως παθολόγοι, πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι, που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της πανδημίας.

Το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών κρούει καμπανάκι κινδύνου ότι η υποστελέχωση ελλοχεύει άμεσο κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και ζητά να στελεχωθούν με προσωπικό οι δύο παθολογικές κλινικές, τα δύο Τμήματα Covid και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

«Στον οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται 14 θέσεις ειδικών παθολόγων, που προβλέπονταν πριν την πανδημία. Ενώ έχουν προσληφθεί 10 ειδικοί παθολόγοι, οι 2 από αυτούς απουσιάζουν μακροχρόνια λόγω ειδικής/γονικής άδειας. Συνεπώς σε 4 Τμήματα αντιστοιχούν 8 ιατροί, δηλαδή καθημερινά στην εφημερία ένας ιατρός ανά 80 ως 90 ασθενείς, με την αυθαίρετη προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθούν και άλλο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι, από τους 8 υπηρετούντες ιατρούς, οι 2 βρίσκονται πολύ κοντά στο ηλικιακό όριο υποχρεωτικής συνταξιοδότησης. Χωρίς να έχει γίνει διορισμός ούτε ενός πνευμονολόγου. Ζητάμε την άμεση προκήρυξη και των τεσσάρων κενών θέσεων Παθολογίας. Ζητάμε την άμεση μετακίνηση συναδέλφων από άλλα νοσοκομεία μέχρι να γίνουν νέες προσλήψεις», προσθέτει η ΕΙΝΚΥΜ.

Επιπροσθέτως αναφέρεται στις ελλείψεις στη Χειρουργική Κλινική και ζητά την προκήρυξη τουλάχιστον μίας θέσης σε βαθμό διευθυντή Χειρουργικής και δύο ακόμη σε βαθμό επιμελητή.

Ακόμη σημειώνει ότι θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπου όπως αναφέρει πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη των 6 κενών θέσεων του τμήματος. Τέλος, αναφορικά με την Παιδιατρική Κλινική ζητά να ενισχυθεί με τουλάχιστον έναν από τους δύο παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας, ενώ καταλήγοντας επαναφέρει το αίτημα για στελέχωση και των Κέντρων Υγείας των Βορείων Σποράδων με επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές.

«Είναι πλέον φανερό ότι η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επισφαλής και επικίνδυνη. Δεν είμαστε πια στο πρώτο κύμα της κρίσης, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εγκληματική ολιγωρία. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει καμία επικοινωνιακή φούσκα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου