ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» η νέα σύμβαση ~ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

κόκκινο-πανί-η-νέα-σύμβαση-εκτακτη-σ-327592

Δεν αποδέχονται τις προτάσεις της Λαφάρζ οι εργαζόμενοι

Την απόρριψη συνολικά της πρότασης που κατέθεσε η εταιρεία για «κουτσουρεμένη» όσον αφορά επιδόματα και διατακτικές, επιχειρησιακή σύμβαση για το 2014, εισηγήθηκε χθες η Ενωση Προσωπικού Τσιμέντων στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο εργοστάσιο «Ολυμπος» στην Αγριά. Οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα το μεσημέρι διά της ψήφου τους θα έχουν τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν το σωματείο για τις περαιτέρω κινήσεις και παράλληλα να ψηφίσουν και για το διοικητικό, και οικονομικό απολογισμό του 2013, και για τον προϋπολογισμό 2014.

Στη συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου Β. Κουκλουμπέρης όπως και τα άλλα μέλη του σωματείου αναφέρθηκαν στις εξελίξεις και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν μέχρι τέλος τον αγώνα για να πειστεί η εταιρεία να υπαναχωρήσει και να επανέλθει στη διαπραγμάτευση χωρίς επιμονή στις περικοπές.

Σε ανακοίνωση εξάλλου που διανεμήθηκε στο χώρο δουλειάς εκ μέρους του σωματείου επισημαίνεται: «Δυστυχώς το γενικότερο κλίμα είναι επιβαρυμένο με τη σκληρή στάση των τσιμεντοβιομηχάνων απέναντι στην κλαδική σύμβαση, αλλά και των εξελίξεων που δρομολογούνται μετά την απόφαση συγχώνευσης της LAFARGE με την HOLCIM. Μια εξέλιξη που δημιουργεί πολλά ερωτήματα ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία των εργοστασίων στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Η κρισιμότητα των προβλημάτων έτσι όπως αναδεικνύονται δεν αφήνει σε κανένα περιθώρια ολιγωρίας και ερασιτεχνισμού. Επιβάλλεται να αποδείξουμε ότι η υπευθυνότητά μας, ο σχεδιασμός μας και η επιμονή μας για τα δίκαια των αιτημάτων μας βασίζεται σε αρχές και αξίες που ορίζονται από τις ανάγκες των ανθρώπων απέναντι στα κέρδη».

Η Λαφάρζ για την επιχειρησιακή σύμβαση του 2014 ζητά την αναστολή όλων των έκτακτων επιδομάτων, την κατάργηση των δραχμικών επιδομάτων (αργίας, νύχτας και Κυριακής) στις βάρδιες.

Παράλληλα επιμένει στον υπολογισμό του επιδόματος γάμου επί του βασικού μισθού αλλά και στη σύνδεση των τριετιών, με τις πωλήσεις τσιμέντου στην Ελλάδα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου