ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Δεν την είδα, ήταν δυστύχημα»

δεν-την-είδα-ήταν-δυστύχημα-32725

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 83χρονο Αγγλο, με προβλήματα άνοιας, σύμφωνα με τους οικείους του, που προχθές το πρωί πάτησε τη σύζυγό του με το ΙΧ έξω από το εξοχικό τους στην περιοχή Τρούλος στη Σκιάθο.

Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου για να καταθέσει τι συνέβη. «Δεν την είδα», φέρεται να είπε συντετριμμένος και καταρρακωμένος. Ερωτηθείς για τον τρόπο, που σημειώθηκε η τραγωδία, τόνισε: «Ηταν δυστύχημα».

Ο 83χρονος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου και ζήτησε προθεσμία για την απολογία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος. Επισημαίνεται ότι ο ηλικιωμένος θα απολογηθεί για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα. Ωστόσο, παραπέμφθηκε στον ανακριτή και όχι στο αυτόφωρο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, στο ενδεχόμενο που προκύψει ενδεχόμενος δόλος.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος είναι σοκαρισμένος από το δυστύχημα, φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όμως θα πρέπει να πιστοποιηθούν με ιατρικά έγγραφα και καταθέσεις των οικείων του.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης έχει παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της θανούσας.

Η άτυχη 80χρονη βρήκε τραγικό θάνατο προχθές Πέμπτη το πρωί. Ηταν γύρω στις 10:00, όταν παρασυρόταν από το αυτοκίνητο του συζύγου της, το οποίο πέρασε από επάνω της, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Ο ηλικιωμένος φέρεται να μην είδε την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν μπροστά από το αυτοκίνητό του.

Το ΙΧ του είναι ψηλό, ενώ δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα μιλούσε με τον γαμπρό του, ο οποίος του ζητούσε να αφήσει το αυτοκίνητο και να μην το πάρει λόγω των προβλημάτων υγείας.

Να τον αποτρέψει προσπαθούσε και η σύζυγός του, η οποία όμως σε ανύποπτη χρονική στιγμή παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος δίχως να γίνει αντιληπτή από τον 83χρονο. Ο ηλικιωμένος ξεκίνησε για τη διαδρομή του και πάτησε τη σύζυγό του, που ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα, με το ΙΧ και στη συνέχεια έπεσε σε πρασιές.

Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που έφθασε στο σημείο, διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Η σορός της ήταν μελανιασμένη και έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η 80χρονη βρήκε τραγικό θάνατό στην προσπάθειά της να σταματήσει το αυτοκίνητο, που ολίσθαινε σε κατωφέρεια, επειδή η θανούσα δεν είχε δέσει το χειρόφρενο. Η πρόοδος όμως της αστυνομικής έρευνας οδήγησε σε στοιχεία, που προκαλούν σοκ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου