ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο Πήλιο το 4ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου

στο-πήλιο-το-4ο-ιστορικό-ράλι-ολύμπου-327098

Εκατοντάδες πληρώματα «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για το Βόλο

Θεσμό με πανελλήνια εμβέλεια αποτελεί το 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου, έχοντας ως προορισμό το Βόλο και το βουνό των Κενταύρων, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες πληρώματα «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους. Η παραπάνω διοργάνωση θεσμοθετήθηκε από το Δίκτυο Περραιβία

(Ελασσόνα – Θεσσαλία) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών φίλων του είδους.

Το Ράλι αυτό υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία, πλέον, με την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), που εγγυάται την τήρηση όλων των προδιαγραφών που προβλέπονται και την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της ΛΕΚΟΒ και του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων και χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών, την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός και η βαθμολογία του μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα «Πολυνίκης» που διοργανώνει η ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Η πρωτοτυπία που από πέρυσι καθιερώθηκε από τους διοργανωτές, προκειμένου το ιστορικό Ράλι Ολύμπου να διατηρεί τη φρεσκάδα του, με την επίσκεψη στη Δεσκάτη Γρεβενών, στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, συνεχίζεται και φέτος, καθώς θα δοθεί από το Βόλο το σήμα εκκίνησης, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ενώ οι διαδρομές που κόβουν την ανάσα θα γίνουν στο Πήλιο, που θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα – αντίκες, που σπάνια, πλέον, συναντά κανείς στους δρόμους.

Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της Μαγνησίας και του Πηλίου, θα αναδείξουν τον πολιτισμό τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία, την μυθική Αργώ (για την οποία θα γίνει ιδιαίτερη ενημέρωση), τη «Χώρα των Κενταύρων», τη λίμνη Κάρλα, τα μοναδικά τοπία, τις ιδιαίτερες γεύσεις του Πηλίου, τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου, όπως είναι ο Βόλος, το Πήλιο και η Μαγνησία, αναδεικνύοντάς τον ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο «βουνό των θεών», στον μυθικό Ολυμπο. Κεντρικός συντονιστής αγώνα – εγγραφές: ΛΕΚΑΜ, πρόεδρος Γιώργος Τσάλιος, 6975-909100, e-mail: [email protected]. Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου