ΤΟΠΙΚΑ

Κληρώθηκαν οι 373 δικαστικοί αντιπρόσωποι

κληρώθηκαν-οι-373-δικαστικοί-αντιπρόσωπ-326391

Μεθαύριο Πέμπτη η αποστολή εκλογικού υλικού στα 319 Εκλογικά Τμήματα

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, εντείνονται οι προετοιμασίες τόσο από την πλευρά του Αρείου Πάγου όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι πίνακες με τους 319 τακτικούς δικαστικούς αντιπροσώπους στα ισάριθμα Εκλογικά Τμήματα της Μαγνησίας οριστικοποιήθηκαν μετά από κλήρωση που έγινε σε δημόσια συνεδρίαση του Α1’ Τμήματος του Αρείου Πάγου παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων, κομμάτων αλλά και κοινού.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρείου Πάγου που επεξεργάστηκε ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», σε σύνολο 489 υποψηφίων δικαστικών αντιπροσώπων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, μείον εξαιρέσεων, διορίστηκαν οι 234, ποσοστό 48% περίπου.

Ειδικότερα, στη Μαγνησία κληρώθηκαν να διοριστούν 319 τακτικοί και 54 αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι, σύνολο 373 εκ των οποίων:

  • Δικαστές 17, όλοι τακτικοί
  • Δικηγόροι 276 εκ των οποίων 234 τακτικοί και 42 αναπληρωματικοί
  • Δικαστικοί υπάλληλοι 60 εκ των οποίων 51 τακτικοί
  • Ασκούμενοι Δικηγόροι 11 εκ των οποίων 9 τακτικοί
  • Συμβολαιογράφοι – Υποθηκοφύλακες 9 εκ των οποίων ένας αναπληρωματικός.

Παράλληλα, εντείνονται οι προετοιμασίες από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η οποία παρέλαβε τα ψηφοδέλτια των κομμάτων (πλην ενός) και μεθαύριο Πέμπτη θα αρχίσει η αποστολή των σάκων με το εκλογικό υλικό πρώτα στα νησιά και στη συνέχεια στα Εκλογικά Τμήματα της υπόλοιπης Μαγνησίας.

Οι προθεσμίες που έπονται για τις εκλογές της Κυριακής, είναι:

Σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2015 λήγει η προθεσμία που είναι η πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία για την γνωστοποίηση με προκήρυξη του οικείου Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού των ανακηρυχθέντων υποψηφίων και συνδυασμών (άρθρο 39 παρ.2 του π.δ. 26/2012).

Αύριο, 16 Σεπτεμβρίου 2015 λήγει η προθεσμία των (3) ημερών πριν από την ψηφοφορία για τη δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας από τις δημοτικές αρχές (άρθρο 56 του π.δ. 26/2012).

17 Σεπτεμβρίου 2015 -λήγει η προθεσμία των (2) ημερών πριν από την ψηφοφορία για την άφιξη των εφόρων και των τακτικών ή αναπληρωτών αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στον τόπο διορισμού τους (άρθρο 68 παρ.13 του π.δ. 26/2012).

Μαχαίρι στο κόστος της εκλογικής διαδικασίας

Σε 33,2 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθεί το κόστος των εκλογών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο δίνει διευκρινίσεις για την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα:

  • Το κόστος των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου θα ανέλθει σε 33,2 εκατ. ευρώ (το δημοψήφισμα είχε κοστίσει 26,7 εκατ. Ευρώ, ενώ οι εκλογές του Ιανουαρίου 51,1 εκατ. ευρώ).
  • Το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών αφορά το κόστος για την καταβολή πάσης φύσεως αποζημιώσεων, το οποίο θα ανέλθει σε 27 εκατ. ευρώ, έναντι 43,7 εκατ. ευρώ στις εκλογές του Ιανουαρίου και 22,8 εκατ. ευρώ στο δημοψήφισμα.

Η μείωση αποτυπώνεται σε ποσοστό που φθάνει έως και το 60%, με εξαίρεση τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, των οποίων οι αποζημιώσεις δεν θα μειωθούν περισσότερο από 15%, σημειώνει το υπουργείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου