ΤΟΠΙΚΑ

Συναινετική λύση για τα Κολυμβητήρια

συναινετική-λύση-για-τα-κολυμβητήρι-32621

Η ανάγκη να υπάρξει γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, προκειμένου να κρατηθούν «ζωντανά» τα Κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αποτέλεσε κοινό τόπο κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης με εκπροσώπους των Συλλόγων ΝΟΒΑ, ΟΕΑ ΝΑΒ, ΟΥΚ και Νίκη Βόλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας Σ. Χαλκιάς, αρμόδιος για θέματα αθλητικών υποδομών στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ.

Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, κατά την οποία πολλοί Δήμοι της χώρας αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο σε αθλητικές εγκαταστάσεις, η Δημοτική Αρχή Βόλου καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για τη συντήρηση και τη συνέχιση της λειτουργίας των αθλητικών υποδομών της πόλης, προς όφελος της νεολαίας και όλων των πολιτών. Παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους των ναυταθλητικών σωματείων την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ανέφερε συγκεκριμένα ότι, πέραν της περικοπής των πόρων κατά 60% περίπου, έχει κοπεί επίσης κάθε χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γεγονός που σημαίνει ότι το υπέρογκο κόστος συντήρησης και λειτουργίας του μεγάλου αριθμού αθλητικών υποδομών που διαθέτει ο Δήμος Βόλου, καλύπτεται αποκλειστικά από το Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει προσπάθεια για μείωση του ενεργειακού κόστους (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο), το οποίο φθάνει κάθε χρόνο σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ, προϋπολογισμού 800.000 €, για εξοικονόμηση ενέργειας με αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, που είναι δυο ιδιαίτερα ενεργοβόρες κτηριακές υποδομές. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ετοιμάζει πρόταση, που θα κατατεθεί για διεκδίκηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Jessica, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους όλου του συγκροτήματος του ΕΑΚ Βόλου.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυταθλητικών συλλόγων, ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στον αθλητισμό γενικότερα και ειδικότερα στον ναυταθλητισμό, στον οποίο η πόλη μας έχει μεγάλη παράδοση και πολλές διεθνείς διακρίσεις. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, ο Δήμος βρίσκεται «στην ίδια πλευρά του λόφου» με τις διοικήσεις των σωματείων και επιθυμεί τη συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών υποδομών. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει ότι κατανοεί και τις δικές τους μεγάλες δυσκολίες, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης των γονέων των αθλητών, των περικοπών στη χρηματοδότησή των συλλόγων και των υποχρεώσεων που έχει επιβάλει η Ομοσπονδία τους.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για την ομαλή λειτουργία των Κολυμβητηρίων. Τελικώς συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να επεξεργαστεί και να καταθέσει τις επόμενες μέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των υποδομών και γενικότερα για την αντιμετώπιση του κόστους συντήρησης και λειτουργίας των Κολυμβητηρίων, με την όποια συμβολή και των σωματείων. Στην Επιτροπή θα συμμετέχει ο κ. Σ. Χαλκιάς εκ μέρους του Δήμου, εκπρόσωποι των ναυταθλητικών σωματείων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν οι Χ. Γεροβασίλης και Δ. Χαλέβας εκ μέρους του ΝΟΒΑ, οι Απ. Καζάκης και Ηλ. Μανουσάκη από τον ΟΕΑ-ΝΑΒ, ο Τ. Μαρινάγης εκ μέρους του ΟΥΚ και οι Π. Παρασκευόπουλος, Δ. Καραγιάννης, Κ. Μανιατάκης από τη Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου