ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση παραγωγών για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

ενημέρωση-παραγωγών-για-τις-δηλώσεις-324751

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου

Την προσοχή των παραγωγών στο Πήλιο εφιστά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων σχετικά με τις άμεσες υποχρεώσεις που έχουν για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Οσον αφορά στην υποβολή εξουσιοδότησης ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων επισημαίνει ότι για να υποβάλλει ο παραγωγός τη δήλωση ΟΣΔΕ 2014 πρέπει να προηγηθεί η υποβολή της εξουσιοδότησης από τους παραγωγούς, αφού προηγουμένως την υπογράψουν και επικυρώσουν το γνήσιο της υπογραφής από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΕΠ, Αστυνομία, κ.λ.π).

Η εξουσιοδότηση είναι προεκτυπωμένη και μπορούν να την παίρνουν από τα χωριά τους ή από τα γραφεία του Συνεταιρισμού. Μάλιστα για το επείγον της διαδικασίας δίνεται παράταση υποβολής της εξουσιοδότησης μέχρι την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.

Επίσης για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2014, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων, ανακοινώνει προς τους παραγωγούς ότι με την ολοκλήρωση υποβολή της Εξουσιοδότησης θ’ ανοίξει το σύστημα για την υποβολή Δήλωσης ΟΣΔΕ 2014.Τα συνεργεία του Συνεταιρισμού όπως κάθε χρόνο θα επισκεφθούν τα χωριά σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέχρι τις 30/4/2014, εφόσον καταστεί δυνατόν.

Οι παραγωγοί καλούνται να παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2014, διότι ο χρόνος υποβολής θα είναι περιορισμένος και το σύστημα δεν επιτρέπει κατά την υποβολή της Δήλωσης να παραμείνουν εκκρεμότητες που αφορούν δικαιολογητικά ή οτιδήποτε άλλο. Εφιστούμε την προσοχή στους παραγωγούς να υποβάλουν της Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2014 σε έμπειρα συνεργεία καθότι η υποβολή είναι καθοριστική για τα επόμενα χρόνια. Ο παραγωγός υποχρεούται να δηλώσει όλα τα είδη καλλιέργειας όπως (δενδροκαλλιέργειες, Ελαιοκαλλιέργειες, Βοσκότοπο, μονοετή καλλιέργεια) καθότι από το 2015 όλες οι παραπάνω καλλιέργειες θα λαμβάνουν επιδότηση. Επίσης παραγωγοί ανεξαρτήτου επαγγέλματος που θα κάνουν για πρώτη φορά Δήλωση ΟΣΔΕ ώστε από το 2015 να λαμβάνουν επιδότηση πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι σαράντα ετών. Αν έχουν ηλικία πάνω από σαράντα ετών συνίσταται να νοικιάσουνε τα κτήματά τους σε άτομα που έχουν ηλικία κάτω των σαράντα ετών (παιδιά κ.λ.π)».

Τέλος σε ότι αφορά την επιστροφή Φ.Π.Α αγροτών σύμφωνα με όσα ανακοινώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός όλοι οι παραγωγοί είτε έχουν την υποχρέωση να έχουν Λογιστικά βιβλία για το 2014 είτε όχι, μπορούν να προσκομίσουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού όλα τα τιμολόγια -Εκκαθαρίσεις κ.λ.π, που αφορούν πωλήσεις προϊόντων και έχουν εκδοθεί από 1/1 έως 31/12/2013, προκειμένου να λάβουν την επιστροφή Φ.Π.Α αγροτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου