ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

ανοιχτά-σήμερα-τα-καταστήματα-323312

Στην τροχιά των νέων μέτρων από χθες η τοπική εμπορική αγορά, με το δεκαήμερο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων σε εξέλιξη και προσδοκίες για τη σημερινή, προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Προσδοκίες για τόνωση της κίνησης εναποθέτουν οι έμποροι της περιοχής στο συγκεκριμένο δεκαήμερο, εκφράζοντας παράλληλα έντονη ανησυχία για τα νέα μέτρα.

Δυσφορία προκαλούν τα νέα μέτρα σε εμπόρους και καταναλωτές, με τους επαγγελματίες να ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εξαιρεθούν τα καταστήματα από τα νέα μέτρα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR test καθίσταται, πλέον, δυνατή η είσοδος των καταναλωτών στα καταστήματα, με εργαζόμενους και εμπόρους να επωμίζονται το βάρος των ελέγχων των υγειονομικών πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με τη χθεσινή εικόνα της αγοράς, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, η πλειονότητα των καταναλωτών ήταν ενημερωμένη και προσήλθε στα καταστήματα με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά και ταυτότητα, προκειμένου να γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί, σημειωτέον, παράβαση κατά τη διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια, και εντοπιστεί περίπτωση καταναλωτή χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό εντός καταστήματος, προβλέπονται βαριές «καμπάνες», που μεταφράζονται σε πρόστιμο 5.000 ευρώ για τον καταστηματάρχη και 3.000 ευρώ για τον καταναλωτή.

Καταθέτοντας την άποψή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, υπογραμμίζει ότι «από την Τρίτη που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, έχει καταρρακωθεί η ψυχολογία του καταναλωτή. Η πορεία της πανδημίας δεν είναι η επιθυμητή και αυτό προκαλεί επιπλέον πρόβλημα».

Κινητικότητα παρατηρήθηκε, στο μεταξύ, χθες στην αγορά, με τον πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου να επισημαίνει ότι «απέχουμε πολύ ακόμη από την κανονικότητα», αναφερόμενος στην εμπορική κίνηση και τους τζίρους των καταστημάτων.

Ανασταλτικά για τη λειτουργία της αγοράς τα νέα μέτρα, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν οι έμποροι, παρακολουθώντας με έκδηλη ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων.

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι έμποροι του Βόλου, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρώτος αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Γιώργος Σακελάρης «τα νέα μέτρα ενισχύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, διότι στα σούπερ μάρκετ, στα οποία μπορεί ο κόσμος να κινηθεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, πωλούν και δικά μας προϊόντα και δεν γνωρίζουμε πως θα λειτουργήσει αυτό το επόμενο διάστημα».

Ενημερωμένοι εμφανίστηκαν χθες οι καταναλωτές, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά προκειμένου να εισέλθουν στα καταστήματα και τους εμπόρους να παραμένουν ανήσυχοι, σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων, που επηρεάζει αρνητικά όλους τους κλάδους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου