ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή των ειδικοτήτων το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Βόλου

εν-αναμονή-των-ειδικοτήτων-το-ιεκ-ειδι-321992

Το ΙΕΚ θα προσελκύσει κωφούς και τυφλούς από την Κεντρική Ελλάδα

Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία του πρώτου στην Κεντρική Ελλάδα ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, που θα στεγαστεί στο Βόλο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού. Μέσω του ΙΕΚ θα παρέχεται η δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε κωφούς και τυφλούς, προκειμένου να διεκδικήσουν εισιτήριο στην αγορά εργασίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ίδρυση του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής έχει γίνει στα χαρτιά από το Υπουργείο Παιδείας ήδη από τις 16 Ιανουαρίου 2015, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η αντιδήμαρχος παιδείας Βόλου, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού.

Με απόφαση του Δήμου Βόλου, η νέα εκπαιδευτική δομή πρόκειται να στεγαστεί στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Σύμφωνα με το Διευθυντή του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, κ. Ανδρέα Κρηντήρα, έχουν παραχωρηθεί τρεις αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, επτά αίθουσες διδασκαλίας ένα γραφείο για τους καθηγητές και ένα για το διευθυντή.

Τα μαθήματα θα γίνονται από 2:15 το μεσημέρι μέχρι τις 7:15 το απόγευμα, ωστόσο δεν προβλέπονται να ξεκινήσουν πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Αυτή τη στιγμή η διεύθυνση του ΙΕΚ βρίσκεται εν αναμονή της ανακοίνωσης των ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν. Το ινστιτούτο θα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε κωφούς και τυφλούς που θέλουν να καταρτιστούν επαγγελματικά για να διεκδικήσουν θέση στην αγορά εργασίας.

Εκτιμάται δε, ότι επειδή θα είναι το μοναδικό που θα λειτουργήσει σε επίπεδο κεντρικής Ελλάδος, θα καταφέρει να προσεγγίσει άτομα με ανάγκες όχι μόνο από τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, αλλά από την ευρύτερη περιοχή.

Στη χώρα λειτουργούν ήδη δύο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μαζί με το ΙΕΚ στο Βόλο, αντίστοιχη δομή ιδρύθηκε και στις Σέρρες.

Μόλις ανακοινωθούν οι ειδικότητες, θα γίνει προκήρυξη και για το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα εκπαιδευτική δομή, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου