ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 4 ετών για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο

φυλάκιση-4-ετών-για-έκθεση-ανηλίκων-σε-κ-321094

Συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στην 37χρονη ημεδαπή που τον Φεβρουάριο του 2020 άφησε μόνα στο σπίτι τα τρία ανήλικα παιδιά της, ένα αγοράκι 4 ετών και δίδυμα ηλικίας 5 ετών, προκειμένου να εργαστεί το βράδυ σε μπαρ.

Η γυναίκα δικάστηκε χθες ερήμην και καταδικάστηκε. Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την αθώωσή της με το σκεπτικό ότι απουσίαζε από το σπίτι για λόγους βιοπορισμού, καθώς εργαζόταν, το δικαστήριο πήρε διαφορετική απόφαση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε την 37χρονη και της επέβαλε η ποινή να μην έχει αναστολή, αλλά η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 και γνωστοποιήθηκε στις αρχές μετά από καταγγελία γείτονα της γυναίκας στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου είχαν εντοπίσει όντως τα παιδιά παραμελημένα στο σπίτι. Σε έλεγχο βραδινές ώρες τα βρήκαν να κοιμούνται μόνα, ενώ η μητέρα τους απουσίαζε.

Στη συνέχεια τα παιδιά οδηγήθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ενώ υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε κοινωνική έρευνα.

Από την κοινωνική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 37χρονη μεγάλωνε μόνη τα παιδιά της, καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε για αρκετό διάστημα από το σπίτι, επειδή ήταν προφυλακισμένος.

Για να ζει τα παιδιά της η 37χρονη εργαζόταν περιστασιακά τα βράδια, ενώ δεν υπήρχαν άλλοι συγγενείς για να βοηθήσουν την οικογένεια και να προσέχουν τα ανήλικα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου