ΤΟΠΙΚΑ

Ποινές φυλάκισης σε μέλη πρώην Δ.Σ. για παράβαση καθήκοντος

ποινές-φυλάκισης-σε-μέλη-πρώην-δ-σ-για-321066

Ενοχοι για παράβαση καθήκοντος κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πέντε μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου ΟΤΑ της Μαγνησίας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα εν λόγω μέλη έλαβαν κατά πλειοψηφία απόφαση για την κατάρτιση όρων προκήρυξης διαγωνισμού για ενίσχυση δομής του Δήμου με προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την περίοδο 2017 – 2018, παραβιάζοντας τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Ο εισαγγελέας έδρας έκρινε ότι υπήρξε παράνομη μοριοδότηση των κριτηρίων με αποτέλεσμα ήδη εργαζόμενοι να συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια από άλλους υποψηφίους που μπορεί να είχαν καλύτερους τίτλους σπουδών ή άλλα τυπικά προσόντα.

Ο ίδιος ζήτησε παραδειγματική τιμωρία και το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή τριετίας.

Από την πλευρά της, πάντως, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η προκήρυξη δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και ότι ήταν στη διακριτική ευχέρεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσουν για τους όρους της διαγωνισμού.

Η προκήρυξη αφορούσε στην πρόσληψη έντεκα ατόμων. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά από προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου τον Μάρτιο του 2018 ύστερα από καταγγελία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου