ΤΟΠΙΚΑ

Βιωματική εκπαίδευση στο Costa neoClassica

βιωματική-εκπαίδευση-στο-costa-neoclassica-32079

Για τους μαθητές του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στους πολυτελείς χώρους του υπό ιταλικής σημαίας κρουαζιερόπλοιου «Costa neoClassica», ξεναγήθηκαν οι μαθητές της β’ τάξης του Ναυτικού Τομέα Πλοιάρχων και Μηχανικών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι του Βόλου, με μήκος 220 μέτρα και πλάτος 34 μέτρα.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί των ναυτικών μαθημάτων Στέφανος Μπαντώλας, Αντώνης Ρήγας, Απόστολος Πατρίδας, Δημήτριος Παρίσης, Μαρία Φατσή, Χαριτίνη Χατζή και ο υποδιευθυντής Ελευθέριος Καλτσογιάννης.

Κατά την επίσκεψή τους αυτή οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην προβλήτα του τερματικού σταθμού κρουαζιερόπλοιων. Εκεί είχε καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο «Costa neoClassica» στην πόλη του Βόλου. Οι μαθητές στην επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους αξιωματικούς της γεφύρας και της μηχανής του πλοίου και να συζητήσουν μαζί τους σε αγγλική ναυτική ορολογία για τα νέα συστήματα Ναυσιπλοΐας, τον Ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό του πλοίου, για τα σωστικά μέσα που ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμα σε ώρα ανάγκης, για την οργάνωση του μηχανοστασίου και τον εξοπλισμό του μηχανουργείου του, το σύγχρονο control room και την άρτια διαχείριση των στεγανών χώρων του πλοίου που ελέγχονται ηλεκτρονικά στα ύφαλα μέρη του πλοίου με υδατοστεγείς πόρτες και στα έξαλα μέρη με πυρίμαχες για τον κίνδυνο της φωτιάς, το σύστημα ανίχνευσης και πυρόσβεσης srinkcler). Ο ανθυποπλοίαρχος και ο Β’ Μηχανικός απάντησαν σε όλες τις απορίες των μαθητών μας σχετικά με ερωτήσεις της ειδικότητας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους μαθητές χαιρέτησαν στη γέφυρα του πλοίου ο Πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός. Εγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ Πλοιάρχου, Α’ Μηχανικού και καθηγητών και μαθητών του Ναυτικού Τομέα.

Οι καθηγητές, και οι μαθητές του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑ.Λ Νέας Ιωνίας, ευχαριστούν θερμά: το ναυτικό πρακτορείο Παπαγεωργίου Ε.Π.Ε για τις ενέργειες της επίσκεψης των μαθητών στο πλοίο, τον Πλοίαρχο τον Α’ Μηχανικό του πλοίου και όλο το υπόλοιπο πλήρωμα για την αμέριστη φιλοξενία τους, το λιμεναρχείο Βόλου για τις διευκολύνσεις που προσφέρουν στους μαθητές του Ναυτικού Τομέα Πλοιάρχων και Μηχανικών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου