ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

ενίσχυσαν-το-κοινωνικό-παντοπωλείο-320600

Οι Μάγνητες της διασποράς για τις ημέρες του Πάσχα

Για μία ακόμη φορά οι Μάγνητες της διασποράς στάθηκαν στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας για τις ημέρες του Πάσχα, φροντίζοντας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η δράση τους, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για αλληλεγγύη και συμπαράσταση, είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί η πλήρης υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα 560 οικογένειες του Βόλου διαθέτουν την κάρτα επωφελούμενου και μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Κάθε συμπολίτης που πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις (με βασικότερη το χαμηλό εισόδημα) μπορεί να υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου (στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) και, αφού γίνει η αναγκαία κοινωνική έρευνα, να πάρει την κάρτα επωφελούμενου ετήσιας διάρκειας.

Οπως τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς, «το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που διέτρεξε την τοπική μας κοινωνία και τις ημέρες του Πάσχα μετατράπηκε σε έμπρακτη και σημαντική βοήθεια προς τους συμπολίτες μας, που σε τούτα τα «πέτρινα χρόνια» των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων, είναι αναγκασμένοι να προστρέχουν στις υποστηρικτικές δομές του Δήμου ή αλλού. Η μαζική ανταπόκριση των συμπολιτών μας και η ορθολογική και αποτελεσματική οργάνωση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου μας έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατακόρυφα, από πέρυσι έως φέτος, όχι μόνον τον αριθμό των οικογενειών που υποστηρίζουμε αλλά και τις ποσότητες των προσφερομένων ειδών στους επωφελούμενους. Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο κ. Αχιλλέα Παπαρσένο, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη του «Κοινού των Μαγνήτων», που, για μια ακόμη φορά, διαθέτοντας 1000 περίπου ευρώ ενίσχυσαν τα ράφια του Δημοτικού Παντοπωλείου με 526 κιλά ζάχαρη και 250 κιλά λάδι. Αν σε αυτά προστεθεί και μια σημαντική ποσότητα τροφίμων που στάλθηκε από τις Βρυξέλλες από τον κ. Νικολαο Βαρδάκη γίνεται αμέσως αντιληπτό πως οι Βολιώτες της διασποράς παραμένουν αρωγοί και συμπαραστάτες της τοπικής μας κοινωνίας και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου