ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία του Μαργαρίτη Πατσιαντά στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα

περιοδεία-του-μαργαρίτη-πατσιαντά-στ-320577

Συζήτησε με κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους

Από το γραφείο Τύπου των «Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης» ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Αντιμέτωπη με μια ολέθρια πολιτική που καταστρέφει θέσεις εργασίας, κοινωνικούς πόρους και ανθρώπινες ζωές, που υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα ζωής, ακόμη και σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μακρινίτσα και η Πορταριά, βρίσκεται η τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, το «νοικοκύρεμα» του κ. Σκοτινιώτη έχει αφήσει το σκληρό αποτύπωμά του και στην καθημερινότητα των δημοτών σε Πορταριά και Μακρινίτσα, ενότητες τις οποίες επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης.

Τόνοι απορριμμάτων, συλλεγμένοι εδώ και μια εβδομάδα, παραμένουν στοιβαγμένοι σε καρότσες φορτηγών καθαριότητας, ακινητοποιημένων λόγω έλλειψης καυσίμων.

Μηχανολογικός εξοπλισμός σε πλήρη εγκατάλειψη, οχήματα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας, ανασφάλιστα, χωρίς τεχνικό έλεγχο, με ασκεπείς καρότσες, έμφορτα απορριμμάτων στο αμαξοστάσιο της Πορταριάς.

Εικόνες ντροπής, υπηρεσίες τριτοκοσμικών περιοχών αλλά με πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη, καταρρίπτουν τους εξωραϊσμούς της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που επαίρεται για υλοποίηση δράσεωνμε στόχο την προστασία, διαφύλαξη και ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Η τραγική πραγματικότητα της απραξίας και της στασιμότητας, οι εικόνες που απαξιώνουν προσπάθειες δεκαετιών ώστε οι τουριστικοί προορισμοί μας να διατηρηθούν ψηλά στις προτιμήσεις επισκεπτών, η εγκατάλειψη υποδομών, υπηρεσιών και δικτύων, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της «διαχείρισης για το ελάχιστο».

Η αντίληψη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για λιγότερο Δήμο – ευκολότερο νοικοκύρεμα, κατέρρευσε. Αναμετρήθηκαν με το παρελθόν, προσπάθησαν να κρατήσουν το Δήμο όπως περίπου τον παρέλαβαν, να μην τον χειροτερεύσουν αλλά απέτυχαν ακόμη και σε αυτή τη χαμηλή προσδοκία, κρατώντας την πόλη σε αδράνεια, οδηγώντας την σε οπισθοδρόμηση.

Στις εκλογές του Μαΐου, τόνισε στη διάρκεια της περιοδείας του σε Πορταριά και Μακρινίτσα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Πατσιαντάς, η κοινωνία στέλνει από το Βόλο μήνυμα ιστορικής ανατροπής. Δίνουμε αυτήν την μάχη και για την χαμένη τιμή της αυτοδιοίκησης, να απαλλαγεί από τις πολιτικές που εξαφανίζουν τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και στερούν υπηρεσίες για τους πολίτες.

Οι μνημονιακοί υποψήφιοι έδειξαν τα όριά τους. Η πολιτική της ανέξοδης εξαγγελίας έφτασε στο τέλος της. Βάλτωσαν τον τόπο, κούρασαν τους πολίτες με την πρόθυμη συμπόρευσή τους με το Μνημόνια.

Η πόλη χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή, καθημερινά δίπλα στους κατοίκους της και όχι έναν αόρατο Δήμαρχο τροχονόμο των προβλημάτων.

Στις 18 Μαΐου ο Βόλος θα δώσει την απάντηση που πρέπει. Το αποτέλεσμα θα είναι μια μεγάλη νίκη της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα και ταυτόχρονα η εντολή για μια ιστορική αλλαγή, για μια δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου».

Η υποδοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες εξέφρασαν την προσμονή τους να αλλάξει επιτέλους κάτι στην περιοχή και τα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα της Μακρινίτσας και της Πορταριάς, επιτέλους να αξιοποιηθούν για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Οδικό δίκτυο όχι μόνο εγκαταλειμμένο αλλά με πολλές φθορές και αυξημένη επικινδυνότητα, έλλειψη χώρων στάθμευσης, ακόμη και ελιγμών, απουσίες πολιτικών ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, του πολιτισμού, των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων, της προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.α., βρίσκονται καθημερινά στην ατζέντα των άλυτων προβλημάτων σε Πορταριά και Μακρινίτσα και εξαντλούν την υπομονή και την ενέργεια των δημοτών.

«Ειδικά για το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε. Αυτό της βιώσιμης και δίκαιης, οικονομικά και οικολογικά, διαχείρισης των απορριμμάτων. Για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, πλεονέκτημα, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για το Δήμο, προτείνουμε, τόνισε ο κ. Πατσιαντάς, μια νέα διαχείριση που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν θα επιβαρύνει τον δημότη μέσα από αύξηση των δημοτικών τελών, θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, θα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο στη λειτουργία του συστήματος και θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, προτάσσοντας δύο αρχές: την αρχή της πρόληψης και την αρχή της ελαχιστοποίησης της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση.

Θέλουμε να αποδείξουμε πόσα πολλά μπορεί να κάνει μια Δημοτική Αρχή για τους κατοίκους και μαζί με αυτούς. Να νοιώσει επιτέλους όλη η πόλη πως έχει Δήμαρχο κάποιον που είναι σύμμαχός της στα καθημερινά προβλήματα, που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στην κρίση.

Να σταματήσει ο Δήμος να είναι απέναντι στους πολίτες.

Να πάψει να είναι μέρος του προβλήματος.

Μαζί θα φτιάξουμε μια ζωντανή πόλη με ανθρώπους που ζουν αξιοπρεπώς και όμορφα.

Ψηφίστε για τη ζωή σας.

Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου