ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή ενστάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τους πίνακες

βροχή-ενστάσεων-αναπληρωτών-εκπαιδε-320002

Βροχή ενστάσεων από εκπαιδευτικούς και της Μαγνησίας, μετά την ανακοίνωση των πινάκων αναπληρωτών. Οι πίνακες των αναπληρωτών μέσα από τους οποίους θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στα σχολεία του νομού, καταγγέλλεται ότι έχουν πολλά λάθη και ότι θα οδηγήσουν -αν δεν διορθωθούν- σε λάθος προσλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναστάτωση. Αρχικά είχαν καταθέσει τις αιτήσεις τους για την κατάρτιση των πινάκων μέσα στον Αύγουστο. Οι πίνακες ακυρώθηκαν και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να καταθέσουν αιτήσεις από την αρχή μέσα στο Σεπτέμβριο και έως τις 11 του μήνα, παράλληλα με το πρώτο σχολικό κουδούνι που βρήκε τα σχολεία του νομού, ειδικά στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με πολλά κενά.

Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκαν οι πίνακες των αναπληρωτών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια. Πίνακες που προκάλεσαν ενστάσεις από εκπαιδευτικούς και του νομού, που καταγγέλλουν σωρεία λαθών. Πρόκειται κυρίως για λάθη στις μοριοδοτήσεις των αναπληρωτών, που προκαλούν ενστάσεις ενδιαφερόμενων εναντίον συναδέλφων τους. Οι οριστικοί πίνακες θα ανακοινωθούν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια αντίστοιχα και έως τότε το Υπουργείο καλείται να τις εξετάσει και να αποκαταστήσει τις αδικίες για να μη δημιουργηθούν νέες καθυστερήσεις στην πρόσληψη των αναπληρωτών.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων στην πρόσληψη των αναπληρωτών και γενικότερα στις υπηρεσιακές μεταβολές, τα σχολεία του νομού λειτουργούν με κενά εκπαιδευτικών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια. Κενά σε φυσικούς προβληματίζουν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στο Βόλο, ενώ σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι οι ελλείψεις στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου