ΤΟΠΙΚΑ

Σούρπη: Μαχαίρωσε ομοεθνή του για 600 ευρώ

σούρπη-μαχαίρωσε-ομοεθνή-του-για-600-ευρ-319400

Ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 8 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 36χρονο Αλβανό που σκότωσε με μαχαίρι ομοεθνή του και τον λήστεψε το 2005 στη Σούρπη.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Ο 36χρονος συνελήφθη στη Σερβία μετά από 16 χρόνια από το έγκλημα δυνάμει εντάλματος σύλληψης του ανακριτή Βόλου.

Μετά την ανθρωποκτονία είχε διαφύγει στην πατρίδα του. Δικάστηκε για τον φόνο στην Αλβανία μετά από μήνυση των γονιών του θύματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και εξέτισε ποινή 16 ετών.

Εντούτοις, η καταδίκη του στην Αλβανία δεν συνιστά για τις ελληνικές αρχές δεδικασμένο. Θα αφαιρεθεί ωστόσο ο χρόνος έκτισης της ποινής του από τον συνολικό χρόνο που θα εκτίσει στις ελληνικές φυλακές.

Χθες στο Κακουργιοδικείο Βόλου αναβίωσαν στιγμές φρίκης. Ο άτυχος νέος εντοπίστηκε νεκρός σε χωματόδρομο στη θέση Σταυρός. Εφερε δύο μαχαιριές σε ζωτικό σημείο του σώματός του, στην καρδιά.

Από την περαιτέρω προανάκριση είχε διαπιστωθεί ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία.

Ο δράστης σκότωσε τον ομοεθνή του με τον οποίο γνωριζόταν και τότε ήταν συνομήλικος και στη συνέχεια πήρε από την κατοχή του το ποσό 600 ευρώ και τον άφησε αιμόφυρτο.

Χθες στο δικαστήριο παραδέχτηκε την πράξη του, ζήτησε «συγγνώμη», όμως επισήμανε ότι δεν ήταν εκείνος που διέπραξε τη ληστεία.

Το Μικτό Ορκωτό απέρριψε τον ισχυρισμό του και τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες. Του επέβαλε ισόβια για την ανθρωποκτονία και κάθειρξη 8 ετών για τη ληστεία.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δύο μάρτυρες κατηγορίες, ένας ημεδαπός που γνώριζε τον άτυχο νέο και ένας αστυνομικός.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου