ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στη φυλακή για το αιματηρό επεισόδιο στον Ριζόμυλο

στη-φυλακή-για-το-αιματηρό-επεισόδιο-319027

Προφυλακίστηκε ο 69χρονος, που κάρφωσε μαχαίρι στον δίδυμο αδελφό του

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 69χρονος, που την περασμένη Πέμπτη τραυμάτισε με μαχαίρι τον δίδυμο αδελφό του πάνω σε καβγά στο πατρικό τους σπίτι στον Ριζόμυλο.

Χθες ο 69χρονος απολογήθηκε για τις πράξεις του. Υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό και είπε ότι επιτέθηκε με μαχαίρι από θέση άμυνας.

Οπως φέρεται να είπε απολογούμενος, ο παθών τον άρπαξε από τον λαιμό όταν τσακώθηκαν για ασήμαντη αφορμή. Στη συνέχεια τα δύο αδέρφια πάλευαν να πιάσουν το μαχαίρι από την κουζίνα.

Τελικά, το άρπαξε πρώτος ο δράστης και χωρίς να καταλάβει πώς το έμπηξε στον αδερφό του.

Ο ίδιος επισήμανε ότι παρέμεινε στον τόπο μετά το αιματηρό επεισόδιο, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια και ενημέρωσε τον ανιψιό του.

Μετά την απολογία ο δράστης κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Οι δίδυμοι αδερφοί διέμεναν μαζί στο πατρικό τους σπίτι που είναι στην άκρη του χωριού σε συνθήκες άθλιες χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα. Η γειτονιά άκουγε συχνά τους δύο άνδρες να μαλώνουν για ασήμαντο λόγο και αφορμή.

Το ίδιο συνέβη και την περασμένη Πέμπτη, όμως αυτή τη φορά η οικογενειακή φασαρία ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ο ένας άνδρας έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα μετά από αλλεπάλληλες μαχαιριές και ο δεύτερος οδηγούταν στο περιπολικό της Αστυνομίας.

Καλύτερα στην υγεία του ο παθών

Βελτιώθηκε η υγεία του 69χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά πάνω στο αιματηρό επεισόδιο. Οπως έγινε χθες γνωστό, βγήκε από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και νοσηλεύεται σε άλλη κλινική. Η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά είναι σταθερή. Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι το επόμενο διάστημα θα πάει ακόμη καλύτερα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου