ΤΟΠΙΚΑ

Ιαματικά λουτρά Σμοκόβου: Πνέει… ούριος άνεμος

ιαματικά-λουτρά-σμοκόβου-πνέει-ούρι-318995

Αναβαθμίζονται τα γνωστά ιαματικά λουτρά Σμοκόβου και πλέον διαφαίνεται να πνέει …ούριος άνεμος, όπως λένε και οι ναυτικοί. Σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και όχι μόνο, πασίγνωστα εδώ και δεκάδες χρόνια, το τελευταίο διάστημα είχαν υποβαθμιστεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων της επιχείρησης και των δημοτών της περιοχής, που είχαν νοικιάσει τα γύρω καταστήματα.

Σας καταθέτω την προσωπική μου άποψη, εφόσον εδώ και δέκα χρόνια περίπου τα επισκέπτομαι, αφού και η γύρω περιοχή είναι απείρου φυσικού κάλλους και ενδείκνυται για πολλές δραστηριότητες.

Στην προτελευταία επίσκεψή μου είδα ότι εξακολουθούσαν οι σοβάδες να πέφτουν από το κεντρικό κτίριο, καθώς και τα υπόλοιπα, τα νερά να έχουν χρωματίσει με πρασινόμαυρο χρώμα τους τοίχους και γενικά η εγκατάλειψη να συνεχίζεται.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οπότε μετέβη εκ νέου, διαπίστωσα ότι πολλά άλλαξαν. Παντού δούλευαν άτομα. Ελαιοχρωματιστές έβαφαν, εργάτες καθάριζαν τους γύρω χώρους, γυναίκες και άντρες πηγαινοέρχονταν με καινούργια στρώματα, με αποτέλεσμα πράγματι να πνέει… άλλος άνεμος.

Το κεντρικό κτίριο και οι χώροι των ιαματικών νερών φρεσκοβαμμένοι. Στο ξενοδοχείο που καταλύσαμε τα πάντα ήταν πεντακάθαρα, ενώ το πρωινό δεν είχε να ζηλέψει τίποτα απ’ αυτό των μεγάλων ξενοδοχείων. Μάλλον είχε πολλά περισσότερα, αβγά ντόπια, μαρμελάδες και τυρόπιτες, χορτόπιτες σπιτικές, ακόμη και ψωμί μαύρο. Οσο για την ευγένεια των κοριτσιών, καθήλωνε.

Παντού, όμως, και σχεδόν επί 24ώρου βάσεως συναντούσαμε τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο οποίος έδινε οδηγίες τους εργαζόμενους και δεν γνωρίζαμε αλήθεια αν πήγαινε στο σπίτι του να κοιμηθεί, τόσο ο ίδιος, όσο και το προσωπικό. Οι ίδιοι μας είπαν ότι θ’ αρχίσουν τα λουτρά, σπα όπως συνηθίζεται να τα λέμε, να λειτουργούν γιορτές, βαρύ χειμώνα, τριήμερα και στόχος είναι να βρουν την παλιά τους αίγλη.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ίδιο και δίνουμε συγχαρητήρια στον δήμαρχο, που τον επέλεξε και του ανέθεσε την προεδρία της εν λόγω επιχείρησης.

Πάντως, για όσους δεν γνωρίζουν, τα ιαματικά νερά Σμοκόβου θεωρούνται τα καλύτερα της Ελλάδας και η περιοχή γίνεται πλέον πόλος έλξης και για τους νέους.

Κ. Τσιάρα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου