ΤΟΠΙΚΑ

«Λέμε «ναι» με γνώση και ευθύνη»

λέμε-ναι-με-γνώση-και-ευθύνη-318163

Με βίντεο στο YouTube, στο οποίο πρωταγωνιστούν νέοι άνθρωποι από τον δήμο Ρήγα Φεραίου που προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, επιχειρούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου να ευαισθητοποιήσουν τον γενικό πληθυσμό.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου καταγράφει πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τη δεύτερη δόση έχει ολοκληρώσει μόνο ένα ποσοστό 50%, ενώ ένας στους δύο πολίτες είναι ανεμβολίαστος. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, όπου νοσούν ολόκληρες οικογένειες από κορονοϊό.

Επίσης ο δήμος συγκαταλέγεται στις περιοχές της Μαγνησίας με υψηλή θνητότητα, καθώς έχουν χαθεί αρκετοί άνθρωποι από τον κορονοϊό και μάλιστα στην πλειονότητά τους ήταν ανεμβολίαστοι.

«Λέμε «ναι» στον εμβολιασμό με γνώση και ευθύνη»

Στο σποτ των κοινωνικών δομών, νέοι άνθρωποι του δήμου Ρήγα Φεραίου από όλο το φάσμα των επιστημών, προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το πιο ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού που επιμένει ώστε να αναχαιτιστεί και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Μέσα από τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εννιά νέοι άνθρωποι προς τους συμπολίτες τους, στον δήμο Ρήγα Φεραίου, αποτυπώνονται η αγωνία για το αύριο και η προσδοκία για επιστροφή στην καθημερινότητα.

Καταγράφεται επίσης η βεβαιότητα ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Στο κοινωνικό σποτ ευαισθητοποίησης μίλησαν οι: Γιώργος Τσουμπέκος, Δρ. Βιολογίας, Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, Δρ. Χημείας, Κωνσταντίνος Σαλαγάς, Πτυχιούχος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Γκαμάλιας, Πτυχιούχος Διοίκησης Υγείας, Δήμητρα Δημοπούλου, Πτυχιούχος Ιατρικών Εργαστηρίων, Ραφαέλα Καλαμπακιώτη, Πτυχιούχος Διατροφής και Τεχνολογίας, Πάρις Νασίκας, Φοιτητής Ιατρικής, Μαρία Μπερτζιέμη, Πτυχιούχος Λογιστικής και Γεώργιος Ντόντος, Δρ. Χειρουργός Καρδιάς- Θώρακος.

«Η πανδημία επιμένει, τo νoσοκομείο μας ασφυκτιά. Δυστυχώς χάνουμε δικούς μας ανθρώπους συνεχώς. Οι κοινωνικές δομές του δήμου Ρήγα Φεραίου στέλνουν το μήνυμα του απαραίτητου εμβολιασμού μέσω νέων επιστημόνων του Δήμου μας και νέων που ζουν καθημερινά γύρω μας. Ας τους ακολουθήσουμε κλείνοντας σήμερα ραντεβού, μέσω του emvolio.gov.gr ή στο πλησιέστερο φαρμακείο και στο γραφείο των κοινωνικών δομών, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 2425023794», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου