ΤΟΠΙΚΑ

Αποφασίστηκε οριστική λύση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηλεών

αποφασίστηκε-οριστική-λύση-της-αναπτ-31747

Απόφαση για οριστική λύση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηλεών πάρθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοτίου Πηλίου, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί Παραγωγική – Εμπορική Εταιρεία Μηλεών.

Αναφορικά με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηλεών ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας σε σχετική ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων: «Ως Δήμαρχος είχα και έχω την υποχρέωση να ενημερώνω τους συμπολίτες μου για ζητήματα και αποφάσεις που παίρνονται στο όνομά τους και τους αφορούν άμεσα, αλλά και να προβάλω τις απόψεις και θέσεις μου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής συνολικά, με βάση τις οποίες επιχειρούμε να απαντήσουμε στα καθημερινά τους προβλήματα. Ο κ. Αρέθας, ως πρόεδρος και οικονομικός υπεύθυνος της “Αναπτυξιακής Μηλεών, με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του στέρησε από την εταιρεία το μετοχικό της κεφάλαιο, στη συνέχεια την απαξίωσε πλήρως και τελικά οδήγησε σε διάλυσή της, αρνούμενος ουσιαστικά να συνεργαστεί για τη διάσωσή της. Και αυτή την πραγματικότητα αποτυπώσαμε στο δελτίο Τύπου και φυσικά αναφερθήκαμε στην πρόθεσή μας να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη, όπως έχουμε υποχρέωση, χωρίς να κάνουμε καμία αναφορά σε καμία κλοπή, κατάχρηση ή υπεξαίρεση.

Όσον αφορά στην πρόθεση του κ. Αρέθα να καταφύγει σε μήνυση εναντίον μας “για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου”… καλοδεχούμενη. Θα του έλεγα όμως να το σκεφθεί καλύτερα, γιατί στην προσπάθειά του να μας εκφοβίσει -όπως εσφαλμένα πιστεύει- έχει ο ίδιος υποπέσει στο σφάλμα για το οποίο μας εγκαλεί και δικαιολογημένα θα λάβει την απάντηση που του χρειάζεται.

Έχω όμως την αίσθηση, ότι πολύ πριν επιληφθεί η Δικαιοσύνη, θα έχει πάρει σε πολιτικό επίπεδο την απάντηση που επιζητεί.

Από την πλευρά μου πάντως και τη Δημοτική Αρχή που εκπροσωπώ, μοναδικό μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών μας και η συνεχής προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων τους μέσα από τη διαφάνεια και την αξιοπιστία μας στη διαχείριση των θεμάτων του Δήμου».

Από την πλευρά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταμάτης Βακούλας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συστηματικά ο κ. Φορτούνας και η ομάδα πλειοψηφίας κάνοντας έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το 2014, το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει συστηματικά την λασπολογία εις βάρος των πρώην Δημάρχων».

Αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. το κ. Βακούλας τόνισε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου έγινε μια χαώδης συνεδρίαση με κακές εισηγήσεις, χωρίς καμία Νομική Υποστήριξη, ενώ ο Δήμος πληρώνει 18.500 ευρώ ετησίως για Υπηρεσίες Νομικής υποστήριξης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου