ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία Κυπρίων από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου

ολοκληρώθηκε-η-φιλοξενία-κυπρίων-από-315795

Με μία αποχαιρετιστήρια γιορτή στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Βόλου ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της κυπριακής αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας. Το ιστορικό 1ο Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας συνδέεται με την περιοχή και το 1ο Γυμνάσιο Βόλου με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας ευεργεσίας. Για το λόγο αυτό, τα δύο σχολεία προχώρησαν σε αδελφοποίηση τον περασμένο χρόνο, όταν και αντιπροσωπεία από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου επισκέφτηκε την Κύπρο και έτυχε θερμής φιλοξενίας από το Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας.

Αντίστοιχη αντιπροσωπεία 11 μαθητών, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας κ. Σοφία Ιωάννου και τις εκπαιδευτικούς κ. Αναστασία Παπαμιλτιάδου και κ. Χρυστάλλα Σταματάρη, ανταπέδωσε την επίσκεψη στο αδελφοποιημένο Παγκύπριο 1ο Γυμνάσιο Βόλου επισφραγίζοντας τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο σχολείων.

Η αποστολή έφθασε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στη πόλη. Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη τελετή υποδοχής στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια, τις αντιπροσωπείες των δύο σχολείων υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Δημαρχείο της πόλης και στην Ενωση Κυπρίων Βόλου.

Η φιλοξενία των αδελφών Κυπρίων ολοκληρώθηκε με αποχαιρετιστήρια γιορτή στον χώρο του 1ου Γυμνασίου, που οργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και περίσσεψαν οι εγκάρδιοι αποχαιρετισμοί και οι αμοιβαίες υποσχέσεις για την επόμενη συνάντηση.

Το σχολείο ευχαριστεί με ανακοίνωσή του «από καρδιάς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Ενωση Κυπρίων Βόλου, το Δήμο Βόλου καθώς και την εταιρεία ΕΨΑ Α.Ε. για την αμέριστη βοήθεια αλλά και τη θερμή συμπαράσταση τους. Επίσης ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας που έκαναν γνωστό αυτό το γεγονός σε όλους τους συμπολίτες μας»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου