ΤΟΠΙΚΑ

Διάσωση τραυματισμένου πτηνού

διάσωση-τραυματισμένου-πτηνού-314542

Τη δέκατη έκτη διάσωση τραυματισμένου πτηνού πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του προσκοπισμού.

Δύο μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Αγριας Ζωής, της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Ιωάννης Σκοτεινιώτης και η Ιουλία Χαλαστάρα μετέβησαν στην περιοχή Πλατανάκια Ανακασιάς μετά από ειδοποίηση του Γιώργου Κιντέρογλου και παρέλαβαν τραυματισμένο ξεφτέρι.

Το ξεφτέρι είναι είδος μη γνήσιου γερακιού, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η δεξιότητά του στο κυνήγι και οι ελιγμοί του προσέδωσαν στο πτηνό την ελληνική του ονομασία, αλλά και το προσωνύμιο «ξεφτέρι» σε κάποιον που διαθέτει ευστροφία και εξαιρετικές ικανότητες στην πραγματοποίηση στόχων…

Στη φροντίδα βοήθησε επίσης ο Ζήσης Σκοτεινιώτης και το πτηνό διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Βόλου και το παρέλαβε το κέντρο περίθαλψης «Η δράση για την άγρια ζωή» έτσι ώστε να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση του.

Τα μέλη της ομάδας διάσωσης ευχαριστούν τον Γιώργο Κιντέρογλου «που βρήκε το πτηνό» και «για άλλη μία φορά το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τη δωρεάν μεταφορά του».

Η παρουσία των Ελλήνων προσκόπων σε 350 γειτονιές της χώρας αλλά και οι συνεχείς δράσεις στα βουνά και τα δάση της χώρας – σπίτι δεκάδων θηλαστικών, πουλιών, κλπ – επιτρέπει στην «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» να έχει πανελλήνια εμβέλεια. «Η άμεση συνεργασία μεταξύ των μελών της Προσκοπικής Κίνησης, επιτυγχάνεται με ειδικές εκπαιδεύσεις των εθελοντών-μελών, με συνεργασία και αναβάθμιση των σχέσεων με τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις που υλοποιούν διάσωση και περίθαλψη των ζώων που προστατεύουν και με προβολή στο ευρύ κοινό της ανάγκης της διατήρησης της Αγριας Ζωής και της «ηθικής» της προστασίας της» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα όποιος εντοπίσει άγριο πτηνό ή ζώο, μπορεί να επικοινωνήσει με τη Μαρία Λύτρα στο τηλέφωνο 6947707417.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου