ΤΟΠΙΚΑ

Αγρα πελατών μέσω… φοιτητικού πάσο

αγρα-πελατών-μέσω-φοιτητικού-πάσο-314497

Περιστατικά άγρας πελατών μέσω φοιτητικού πάσο καταγγέλλουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρωτοετείς, που επιχείρησαν να εκδώσουν ακαδημαϊκή ταυτότητα, «χρεώθηκαν» με την αγορά υπηρεσιών από καταστήματα, στα οποία απευθύνθηκαν για την παραλάβουν.

Καταγγελίες έχουν τεθεί υπόψη τόσο της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και φοιτητικών συλλόγων, που τις διερευνούν.

Αιτήσεις για την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όλοι οι φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, προκειμένου να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, όπως ειδικά εισιτήρια. Για την έκδοση της ταυτότητας υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις, εισέρχονται στην εφαρμογή με κωδικούς που έχουν λάβει από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται, ανεβάζουν φωτογραφία συγκεκριμένων διαστάσεων και αφού οριστικοποιήσουν την αίτησή τους, καλούνται μέσω SMS ή e-mail για την παραλαβή της από το σημείο παράδοσης, που ο καθένας έχει επιλέξει, μεταξύ των διαθέσιμων στην επικράτεια.

Για την παραλαβή επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και αναφέρουν τον εξαψήφιο κωδικό PIN.

H ακαδημαϊκή ταυτότητα χορηγείται δωρεάν και μόνο σε περίπτωση επανέκδοσης λόγω απώλειας, κλοπής ή καταστροφής της θα πρέπει κατά την παραλαβή της νέας να καταβάλουν το αντίτιμο των 1,60 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Ωστόσο, φοιτητές στον Βόλο έχουν καταγγείλει ότι για την παραλαβή της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας υποχρεώθηκαν στην αγορά «φοιτητικού πακέτου» υπηρεσιών από κατάστημα, στο οποίο απευθύνθηκαν. Οπως διευκρινίζουν, δεν τους έγινε απλώς ενημέρωση για υπηρεσίες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η αγορά του πακέτου παρουσιάστηκε ως προϋπόθεση προκειμένου να τους δοθεί το πάσο.

Μπορεί το ποσό που χρεώθηκαν για την αγορά υπηρεσίας να ήταν μόλις 10 ευρώ, υπάρχουν όμως αντιδράσεις για την έμμεση πώληση προϊόντων σε φοιτητές, που δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας δεν αποκλείεται να στερηθούν κάτι άλλο βασικό για να πληρώσουν το ποσό που τους ζητείται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλη Κυριακίδη, η υπόθεση θα διερευνηθεί, καθώς η έκδοση φοιτητικού πάσο γίνεται δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις συναλλαγής με το εκάστοτε σημείο παράδοσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου