ΤΟΠΙΚΑ

Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία

οι-υποψήφιοι-αντιπεριφερειάρχες-της-314105

Ανακοινώθηκαν χθες από τη Λάρισα

Ανακοινώθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου στη Λάρισα οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.

Οπως τονίστηκε, «οι υποψήφιοι με την Αριστερή Παρέμβαση δεν αποτελούν επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ανθρώπους του μόχθου και των λαϊκών αγώνων. Ανθρωποι που μέσα από τη δράση τους δηλώνουν καθημερινά πως υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από τη φυλακή της Ε.Ε., του Καλλικράτη και των μνημονίων. Τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αποτελούν ψηφοδέλτια αγώνα για την ανατροπή της λαομίσητης συγκυβέρνησης, της πολιτικής της και των «παραποτάμων» της, καθώς και των εκφραστών τους στο τοπικό κράτος».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος περιφερειάρχης Ντούρος Στάθης, όσο και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος από τις εκλογές του 2010, Αδάμου Αντώνης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ντούρος Στάθης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως φοιτητής εντάχτηκε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση. Συμμετείχε μέσα από τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού του συλλόγου στους μεγάλους φοιτητικούς αγώνες του 2006-2007 ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο και στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς και στο πανελλαδικό συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων. Από το ίδιο μετερίζι, έδωσε τη μάχη της νεολαιίστικης εξέγερσης του 2008. Σήμερα είναι άνεργος μαζί με πάνω από 1.500.000 πολίτες αυτής της χώρας. Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της το 2009. Είναι μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) από το 2007. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας είναι ο Μάνος Σκούφογλου. Γεννήθηκε το 1983 στο Βόλο. Αρχιτέκτων Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολεοδομία και υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Paris 1 (Σορβόνη). Είναι μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών και του Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Είναι μέλος της ΟΚΔΕ – Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της το 2009. Εχει συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις της διεθνούς αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος τις Παρέμβασης Πολιτών Βόλου, με την οποία ήταν και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2006. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία.

Στη Λάρισα υποψήφιος αντιπεριφερειάρχες είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, στην Καρδίτσα ο Παναγιώτης Καμινιώτης και στα Τρίκαλα ο Γεώργιος Παπαδάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου