ΤΟΠΙΚΑ

Μαγειρίτσα κατά…παραγγελία

μαγειρίτσα-κατάπαραγγελία-314042

Αρκετοί Βολιώτες απευθύνονται σε καταστήματα παρασκευής σπιτικού φαγητού

Σε καταστήματα με σπιτικά εδέσματα στρέφεται το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών, τα τελευταία κυρίως χρόνια, προκειμένου να προμηθευτούν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, την οποία απολαμβάνουν στη συνέχεια, μαζί με τους φίλους, τους προσκεκλημένους ή τις οικογένειές τους. Το έδεσμα που είναι κατά παράδοση συνδεδεμένο με το Αναστάσιμο τραπέζι, τέρπει σε πολλές περιπτώσεις τον ουρανίσκο πολλών καλοφαγάδων, χάρη στη συνδρομή επαγγελματιών με μεράκι, οι οποίοι παρασκευάζουν τη μαγειρίτσα με σπιτική φροντίδα.

Συμπολίτες κάθε ηλικίας, που είτε δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο προκειμένου να αναλάβουν την πολύωρη προετοιμασία της μαγειρίτσας, είτε την ανάλογη μαγειρική δεξιότητα, έχουν πλέον ενστερνιστεί την μέθοδο της παραγγελίας, σε ορισμένες δε περιπτώσεις αρκετές μέρες πριν, προκειμένου να την απολαύσουν μετά την Ακολουθία της Αναστάσεως. Οι τιμές ανά μερίδα ποικίλουν από 6, 10 έως 8 ευρώ κατά μέσο όρο και όπως μας πληροφορούν ιδιοκτήτες τοπικών καταστημάτων παρασκευής και πώλησης σπιτικών εδεσμάτων, δεκάδες παραγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί από πολλούς ενδιαφερόμενους, οι οποίοι δεν εννοούν να αποχωριστούν την πατροπαράδοτη γεύση, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το γιορτινό τραπέζι.

Επαγγελματίες με μεράκι αναλαμβάνουν την κοπιαστική ομολογουμένως, προετοιμασία και παρασκευή της μαγειρίτσας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αυτό που προσέθεσε το συγκεκριμένο έδεσμα στο μενού του Μεγάλου Σαββάτου. Οπως αναφέρουν παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αντίστοιχα τοπικά καταστήματα, το συγκεκριμένο φαινόμενο παραμένει έντονο, παρά την σχετική μείωση στις συνολικές μερίδες φαγητού που διατίθενται σε καθημερινή βάση, η οποία παρατηρείται παντού και είναι σύμφυτη με την κρίση.

«Το ενδιαφέρον για παραγγελίες ξεκίνησε δέκα μέρες νωρίτερα και οι άνθρωποι που παραγγέλνουν μαγειρίτσα είναι διαφόρων ηλικιών, νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης, έχουν παραγγείλει το ίδιο έδεσμα και συμπολίτες οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και θα έρθουν στο Βόλο τις μέρες του Πάσχα» αναφέρει η κ. Αποστολία Μπαλντούμη, η οποία διατηρεί κατάστημα με σπιτικές γεύσεις. Οπως επισημαίνει παράλληλα η ίδια «η παρασκευή της μαγειρίτσας απαιτεί κόπο και χρόνο και γι’ αυτό το λόγο αρκετοί συμπολίτες επιλέγουν την δοκιμασμένη λύση της παραγγελίας, προκειμένου να απολαύσουν το συγκεκριμένο παραδοσιακό έδεσμα».

Στο μεταξύ, όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων σε έτοιμο σπιτικό φαγητό, επικεντρώθηκε στις νηστίσιμες γεύσεις, ενώ παράλληλα αρκετοί ζητούν και αλάδωτα εδέσματα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου