ΤΟΠΙΚΑ

Ξύλινες τσάντες κάνουν θραύση

ξύλινες-τσάντες-κάνουν-θραύση-3120

Ο 23χρονος Χαράλαμπος Παπαδημητρίου από το Μούρεσι κέρδισε τις εντυπώσεις σε έκθεση στο Γκάζι

Εκλεψε την παράσταση και κέρδισε τα εγκωμιαστικά σχόλια σχεδιαστών και επισκεπτών, ένας 23χρονος νέος από το Μούρεσι που ακολουθώντας τις ξυλουργικές τεχνικές του πατέρα του, κατασκεύασε πρωτότυπες χειροποίητες ξύλινες γυναικείες τσάντες που σύντομα εκτιμάται ότι θα κάνουν «θραύση» στην αγορά.

Ο Χαράλαμπος Παπαδημητρίου, είχε το μικρόβιο της ξυλουργικής μέσα του, μιας και ο πατέρας του μαζί με τον θείο του διατηρούν οικογενειακή επιχείρηση ξυλουργικής στο Μούρεσι του Ανατολικού Πηλίου.

Από μικρός χωμένος μέσα στα ξύλα «ρουφούσε» καθετί που έβλεπε στο οικογενειακό εργαστήριο, μυήθηκε στην τέχνη της ξυλουργικής και όταν έφτασε η ώρα για να σπουδάσει δεν δυσκολεύτηκε να επιλέξει. Αποφοίτησε πριν από δύο χρόνια από Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα και αμέσως στρώθηκε στη δουλειά.

Ωρες ολόκληρες πέρασε σκαλίζοντας το ξύλο, βλέποντας διάφορες πατέντες και σχέδια και άρχισε να σχεδιάζει πρωτότυπες ξύλινες τσάντες, με λεπτομέρειες μάλιστα από δέρμα.

Η κρίση δεν τον αφορά. Με την έμπνευσή του, πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά, βρήκε τον τρόπο να κάνει «την κρίση ευκαιρία» διεκδικώντας μάλιστα να είναι ένας από τους πρώτους νέους της γενιάς του που το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα επιβραβευτεί ενδεχομένως όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέχρι στιγμής έχει έτοιμα 3 σχέδια ξύλινης τσάντας, ενώ στα «σκαριά» έχει άλλα τρία τα οποία και σύντομα θα ολοκληρωθούν. Παράλληλα όμως άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή και ξύλινων παπιγιόν τα οποία επίσης σύντομα θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Ο Χαρ. Παπαδημητρίου «προμοτάρει» τις κατασκευές του μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας που δημιούργησε για να παρουσιάσει τη δουλειά του, τολμώντας, όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέσα από την προσωπική του έμπνευση να μπει σε μία δύσκολη περίοδο στην αγορά αφενός και αφετέρου να «καταπιαστεί» επαγγελματικά με κάτι που του αρέσει τόσο πολύ όπως είναι η ξυλουργική.

Κέρδισε τις εντυπώσεις στο Γκάζι

Πριν από το Πάσχα, ο Χαράλαμπος Παπαδημητρίου παρουσίασε στο πλαίσιο έκθεσης στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την πρώτη σειρά από τις πρωτότυπες ξύλινες τσάντες, κερδίζοντας το θαυμασμό διοργανωτών και επισκεπτών.

«Το αρχικό ερέθισμα ήταν η δουλειά του πατέρα μου που μαζί με τον θείο μου έχουν την κοινή επιχείρηση. Δεν ήταν δύσκολο για μένα να αποφασίσω το επόμενο βήμα και αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, συνέχισα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 23χρονος νεαρός από το Μούρεσι που είναι πολύ προσγειωμένος, πατά γερά στα πόδια του και τα βήματά του είναι προσεκτικά και προσηλωμένα στο στόχο που δεν είναι άλλος από το να προωθηθούν οι πρωτότυπες κατασκευές του στην αγορά.

Η ιστοσελίδα που προς το παρόν μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στις πρωτότυπες ξύλινες τσάντες και όλες τις δημιουργίες του 23χρονου είναι η http://www.harryowls.com/ και το email [email protected].

Μερικά από τα πρωτότυπα σχέδια των ξύλινων τσαντών που κατασκεύασε ο 23χρονος από το Μούρεσι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου