ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλοί τόνοι για τα ομπρελοκαθίσματα

υψηλοί-τόνοι-για-τα-ομπρελοκαθίσματα-311761

Σε παραλίες της Νέας Αγχιάλου, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή την παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, κατόπιν δημοπρασίας, σε τρεις παραλίες στη Νέα Αγχίαλο. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολόγης Διαμαντένιας για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις τρεις παραλίες της Νέας Αγχιάλου στις οποίες σε πολύ κοντινές αποστάσεις υπάρχουν, όπως είπε, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία μάλιστα εκμισθώνει ο Δήμος και δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις που απαιτούν αποστάσεις μεγαλύτερες από 200 μέτρα. Ο κ. Διαμαντένιας ζήτησε η Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει προσφυγή για τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφήνοντας αιχμές ότι η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων εξυπηρετεί πιθανές προεκλογικές σκοπιμότητες της Δημοτικής Αρχής.

«Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος και αν υπάρξει επιχειρηματικό ενδιαφέρον θα υπάρξει και ενοικίαση. Υπάρχουν πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται παραλίες οργανωμένες… τη σημερινή εποχή», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Ξηρακιάς.

Στη συζήτηση του θέματος για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, ο κ. Ξηρακιάς τόνισε ότι θα εξαιρεθεί το πρώτο λιμανάκι στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, καθώς δεν επιθυμούν οι κάτοικοι την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, με το σχετικό αίτημα να το αναπτύσσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής κ. Γώγος.

Στην παραχώρηση των παραλιών, αντέδρασε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μωϋσίδης επισημαίνοντας ότι έπρεπε να ρωτηθούν τα τοπικά συμβούλια, ενώ ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Απόστολος Ριζόπουλος τάχθηκε κατά της τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε όλες τις παραλίες και εκχώρησης του αιγιαλού σε επιχειρήσεις, για να απαντήσει ο αντιδήμαρχος κ. Ξηρακιάς ότι ο ελεύθερος χώρος στις παραλίες για να απολαμβάνουν το μπάνιο τους προβλέπεται από το Νόμο, που θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

«Απορώ γιατί υπάρχει τέτοιου είδους αντίδραση, όταν διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις παραλίες γίνεται κάθε χρόνο. Αν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, έχει καλώς, νοικιάζονται. Αν δεν υπάρχει, δεν νοικιάζονται», κατέληξε.

Οπως αποφασίστηκε χθες θα νοικιαστεί τμήμα αιγιαλού στην περιοχή Χρυσή Ακτή Παναγιάς (ανατολικό τμήμα), τμήμα αιγιαλού στην περιοχή παραλίας Αγχιάλου (παραπλεύρως γηπέδου), και τμήμα αιγιαλού στην περιοχή «Λιμανάκι» παραλίας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου