ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση σήμερα στο La Petite Cantine

εκδήλωση-σήμερα-στο-la-petite-cantine-309960

Εκδήλωση με θέμα «Ανάδυση και καθολική πρόσβαση παντού και αυτόνομη διαβίωση ΑμεΑ», διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. La Petite Cantine, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον χώρο της La petite Cantine, Πυράσσου 12 (έναντι Καμάρων στα Παλαιά Βόλου).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Βολιώτισσα παραολυμπιακή αθλήτρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια σκοποβολής Θεοδώρα Μούτσιου και ο παραολυμπιονίκης και γιατρός Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.
Η εκδήλωση στηρίζεται από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ, Αργοναύτες Βόλου και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και Ενδογλωσσικοί Υπότιτλοι για Κωφούς και Βαρήκοους.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το όραμα και την κινητοποίηση των πολιτών και των αρχών της πόλης του Βόλου.
Η Κοιν. Σ. Επ. La petite Cantine, με έδρα την πόλη του Βόλου, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητά της τη στήριξη των συμπολιτών της, με σκοπό την προώθηση της ένταξης, της παραγωγικότητας, της προσβασιμότητας και πολλές φορές της οικονομικής στήριξης των ατόμων που ανήκουν της Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού -με στόχο την εξάλειψη των δυσκολιών της κοινωνικής της ενσωμάτωσης- διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία και τη στήριξη των προαναφερθέντων ομάδων, επιδιώκοντας το συλλογικό όφελος και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Μέσω της Κοιν. Σ. Επ. La petite Cantine και με την ενεργό συμμετοχή, συνεργασία και ευαισθησία δημόσιων φορέων, δομών, σωματείων, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, εθελοντικών φορέων, συλλόγων αλλά και μεμονωμένων πολιτών, ωφελούνται άτομα με αναπηρία και άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου