ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική έρευνα στο Νοσοκομείο

προκαταρκτική-έρευνα-στο-νοσοκομείο-309194

Την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών του Ν. Μαγνησίας, Νίκου Χαυτούρα, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τη διαχείριση της πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου, έδωσε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να «προστατεύσει το κύρος του ιδρύματος και να βάλει φρένο στο κλίμα κινδυνολογίας που έχει διαχυθεί στην τοπική κοινωνία», όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Ι. Ντόκου.

Η προκαταρκτική θα ανατεθεί σε μέλος της διοίκησης. Ο κ. Χαυτούρας αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που προκαλούν πανικό στους πολίτες και παράλληλα δυσφημούν το Νοσοκομείο Βόλου, αναφορικά μετη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η απόφαση ελήφθη χθες και ενδεχομένως σήμερα η διοίκηση να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό που φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα αναφορικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Χαυτούρα δεν είναι οι επισημάνσεις για τα κενά γιατρών που υπάρχουν, αλλάο τρόμος που προκαλούν οιδηλώσεις περί «κατάρρευσης του Νοσοκομείου» και «ότι θα έχουμε νεκρούς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

«Τα συνδικαλιστικά όργανα έχουνδικαίωμα να διεκδικούν, χωρίς όμως να σπέρνουν τον πανικό και την κινδυνολογία με τις τοποθετήσεις τους. Οιπολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς όταν προσέρχονται στο Νοσοκομείο, διότι λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία για να γίνουνκαλά. Δεν είναι δυνατόν να«βομβαρδίζονται» καθημερινά με δηλώσεις που μυρίζουν «θανατικό»», υπογράμμιζαν οιίδιες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι απαξιωτικές εκφράσεις κατά πνευμονολόγου «ξεχείλισαν» το ποτήρι

Το«ποτήρι ξεχείλισε» για τη διοίκηση και αποφάσισε να παρέμβει όταν ο κ. Χαυτούρας σε δημόσια τοποθέτησή του αναφορικά με τις μετακινήσεις γιατρών, αναφέρθηκε απαξιωτικά σε βάρος γνωστής πνευμονολόγου από το Κέντρο Υγείας Βόλου η οποία μετακινήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Αχιλλοπούλειογια να συνδράμει το έργο των γιατρών. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ φέρεται να επισήμανε ότι είναι λίγο πριν τη συνταξιοδότηση και ότι δεν θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στον μεγάλο φόρτο που δέχεται το Αχιλλοπούλειο.

Η γιατρός αρχικά αιφνιδιάστηκε. Στη συνέχεια ζήτησε την προστασία της διοίκησης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι διατεθειμένη να δέχεται μπούλινγκ από συναδέλφους της, ενώ μετακινήθηκε στο Αχιλλοπούλειο με σκοπό να «βάλει πλάτη», κάνοντας ιατρείο και εφημερίες».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου