ΤΟΠΙΚΑ

Ανακύκλωση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο Αγριάς

ανακύκλωση-ηλεκτρονικών-υπολογιστών-309089

Στο πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από το σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά, το Γυμνάσιο Αγριάς προγραμματίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά την ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Φέτος, μάλιστα, η δράση σχετίζεται και με το τρέχον πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «Active, Creative, Enterprising» που, μεταξύ άλλων, έχει στόχο να ενισχύσει εθελοντικές, δημιουργικές, δράσεις μαθητών στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Υπεύθυνος για την ημέρα ανακύκλωσης είναι ο καθηγητής Πληροφορικής Τηλέμαχος Μαγαλιός.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Νοεμβρίου στον χώρο του σχολείου, όπου καθηγητές και μαθητές θα συγκεντρώσουν παλιούς και χαλασμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και εξαρτήματά τους και, αφού τα καταγράψουν, θα παραδοθούν για ανακύκλωση.

«Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους μαθητές της Αγριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής να φέρουν στο Γυμνάσιο Αγριάς, Αριστοτέλους & Πλάτωνος, οποιοδήποτε εξάρτημα ή υπολογιστή σε αχρησία διαθέτουν, έως αύριο Τρίτη 12 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η δράση», αναφέρεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα του σχολείου.

Την ίδια μέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ομιλία με θέμα « Ηλεκτρονικά απόβλητα και ανακύκλωση, περιορίζοντας τη βιομηχανική ρύπανση», με εισηγητή τον δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής, ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου