ΤΟΠΙΚΑ

Με άνωθεν εντολή «παγώνει» η προκαταρκτική για Χαυτούρα

με-άνωθεν-εντολή-παγώνει-η-προκαταρ-308060

«Παγώνει» η προκαταρκτική έρευνα που είχε δρομολογήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου σε βάρος του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκου Χαυτούρα, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και δυσφήμιση του Νοσοκομείου αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Η εντολή για να μην ξεκινήσει η έρευνα δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ σήμερα το πρωί, με τα στελέχη των δύο φορέων να ζητούν από τη διοίκηση να μην προχωρήσει στην έρευνα, διότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η μάχη με την πανδημία», όπως ειπώθηκε στον διοικητή Ι. Ντόκο.

«Πρέπει όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Όλα τα άλλα θα εξεταστούν μόλις λήξει ο συναγερμός», επισήμαναν επίσης οι αξιωματούχοι του υπ. υγείας.

Η δρομολόγηση προκαταρκτικής έρευνας έγινε μετά από τις αναφορές του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας περί «κατάρρευσης του Νοσοκομείου» και «ότι θα έχουμε νεκρούς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». Επίσης θεωρήθηκε επιλήψιμες οι απαξιωτικές αναφορές σε βάρος γνωστής πνευμονολόγου από το Κέντρο Υγείας Βόλου, η οποία μετακινήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Αχιλλοπούλειο για να συνδράμει το έργο των γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ φέρεται να επισήμανε σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι η συγκεκριμένη γιατρός είναι λίγο πριν τη συνταξιοδότηση και ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον μεγάλο φόρτο που δέχεται το Αχιλλοπούλειο, με αποτέλεσμα η γιατρός να σκέφτεται να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου