ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς πανοραμικές εξετάσεις για ένα 10ήμερο το Κ.Υ. Βόλου

χωρίς-πανοραμικές-εξετάσεις-για-ένα-10ή-30748

Με έναν ακτινολόγο απομένουν τα ιατρεία Βόλου και Νέας Ιωνίας – Στις Β. Σποράδες με προσωρινή μετακίνηση ο δεύτερος

Με έναν ακτινολόγο όλον και όλον θα απομείνει τις επόμενες μέρες το Κέντρο Υγείας Βόλου, που ως κεντρική νομαρχιακή μονάδα πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας στη Μαγνησία δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων προς εξέταση.

Μέχρι σήμερα, μετά τον πρόωρο θάνατο δύο συναδέλφων τους, στο Ακτινολογικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας όλα τα προγραμματισμένα και έκτακτα ραντεβού ασφαλισμένων και ασθενώ διεκπεραίωναν οι δύο εναπομείναντες χειριστές – ακτινολόγοι. Ο ένας παίρνει τις επόμενες μέρες προσωρινό «φύλλο πορείας» για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου προκειμένου να εκτελέσει σ’ εκείνη τη δομή την υπηρεσία του το επόμενο 10ήμερο, στο πλαίσιο μετακινήσεων που γίνονται για να εξυπηρετηθούν ανάγκες του ΕΣΥ. Ο δεύτερος πλέον καλείται να τα βγάλει πέρα μόνος του, έχοντας υπ΄ ευθύνη του ουσιαστικά το τμήμα που λειτουργεί στην κεντρική μονάδα του ΚΥ Βόλου στην οδό Παπαδιαμάντη, αλλά και το ακτινολογικό τμήμα που λειτουργεί στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, όπου γίνονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, οι πανοραμικές εξετάσεις για όσους πρωτίστως αντιμετωπίζουν προβλήματα σοβαρά προβλήματα στη στοματική κοιλότητα.

Με δεδομένο ότι σε καθημερινή βάση στο ακτινολογικό τμήμα οι δύο εναπομείναντες γιατροί εξυπηρετούν περίπου 50 περιστατικά συνολικά, θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει τον ίδιο όγκο δουλειάς να φέρει εις πέρας, ένας γιατρός πλέον μόνος του, πολλώ δε μάλλον να μεταβεί και στη Νέα Ιωνία για να εξυπηρετήσει τα προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών.

Υπενθυμίζεται πως στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα, το γυναικολογικό, το καρδιολογικό, το κυτταρολογικό, το ορθοπεδικό, τα οδοντιατρεία, το παθολογικό, το πνευμονολογικό, το παιδιατρικό, το χειρουργικό, το τμήμα ΩΡΛ και το μικροβιολογικό- παθολογικό. Επίσης λειτουργεί ο Σταθμός Μάνας και Παιδιού, Φυσικοθεραπευτήριο, Οδοντοπροσθετικό και Ορθοδοντικό τμήμα. Κατά μέσο όσο εξυπηρετεί καθημερινά 300 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου