ΤΟΠΙΚΑ

Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

το-ωράριο-λειτουργίας-των-φαρμακείων-29966

Στις διατάξεις της παρ. 6 στ. 35 του άρθρου 94 Ν. 3852/2010 ( Καλλικράτης), στις πρόσθετες αρμοδιότητες των ΟΤΑ εμπίπτει και η λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό των ωρών ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, καθώς και ο καθορισμός, για κάθε έτος του αριθμού των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν.

Με βάση το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου την ως άνω αρμοδιότητα ασκεί η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και ειδικότερα το Τμήμα Εμπορίου, οι αρμοδιότητες του οποίου ανατέθηκαν στους ορισθέντες Αντιδημάρχους Βόλου, μεταξύ δε αυτών και στον κ. Δημήτριο Δερβένη, Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας.

Με βάση τα παραπάνω με χθεσινή απόφαση του Δημάρχου Βόλου η σχετική αρμοδιότητα ανατίθεται στον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δημήτριο Δερβένη, ο οποίος αναλαμβάνει την αρμοδιότητα «της λήψης και υπογραφής των αποφάσεων που

αφορούν στον καθορισμό των ωρών ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, καθώς και τον καθορισμό, για κάθε έτος, του αριθμού των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν, σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά νομικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου