ΤΟΠΙΚΑ

Χαμένοι στο κύκλωμα του Πηλίου Οδηγοί, λόγω έργων και… ράλι

χαμένοι-στο-κύκλωμα-του-πηλίου-οδηγοί-299340

Χαμένοι… στο οδικό κύκλωμα Πηλίου οδηγοί που κινούνταν χθες με τα οχήματά τους προς Τσαγκαράδα. Από τον Κάτω Κλάδο ο κλειστός δρόμος στο Ξουρίχτι λόγω εργασιών για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, από τον Ανω Κλάδο ο κλειστός δρόμος λόγω της ανάβασης Πορταριάς, και επισκέπτες της περιοχής, βρέθηκαν να κάνουν κύκλους και να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους, από εναλλακτικές διαδρομές. «Ως Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, είχαμε ζητήσει εξ αρχής να μη γίνει η Ανάβαση Πορταριάς λόγω των έργων στο Ξουρίχτι, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Δυστυχώς πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί αφορούσε μόνο τις απαγορεύσεις που ίσχυσαν χθες Κυριακή για τις ανάγκες της διεξαγωγής της 37ης Ανάβασης Πορταριάς: «στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος), από το 2ο χλμ (Αηδονοφωλιές), μέχρι της διασταυρώσεως προς το Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, από τις ώρες 10:00 – 19:00 και 08:00 – 17:00 αντίστοιχα.
Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος), και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βόλο, από το 2ο χλμ (Αηδονοφωλιές), μέχρι της διασταυρώσεως προς το Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, από τις ώρες 09:00 – 10:00 και 07:00 – 08:00 αντίστοιχα».

Οδηγοί έπρεπε να φθάσουν στη διασταύρωση όπου ήταν κλειστός ο δρόμος για να λάβουν οδηγίες ότι πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο μέσω Κουκουράβας – Μακρινίτσας για να βγουν στα Χάνια κι από εκεί να κινηθούν στον προορισμό τους. Όμως από το ίδιο σημείο γινόταν και η επιστροφή. Στο τμήμα που οδηγεί από την Κουκουράβα κάτω από τη Μακρινίτσα, το οδόστρωμα είναι πολύ στενό και κάθε φορά μπορεί να διέλθει μόνο ένα αυτοκίνητο, είτε ανεβαίνει, είτε κατεβαίνει. Ετσι αρκετοί οδηγοί βρέθηκαν να περιμένουν σε ουρά εξαιτίας της εκ περιτροπής κυκλοφορίας από κάθε ρεύμα.

Οσοι οδηγοί θεώρησαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από τον Ανω Κλάδο, επέλεξαν τον Κάτω Κλάδο. Κάποιοι που πήγαν μέσω Περιφερειακού είδαν την ταμπέλα που οδηγούσε προς Τσαγκαράδα μέσω Πορταριάς. Υπήρχαν όμως και ορισμένοι που πήγαν παραλιακά και έπρεπε –απουσία πινακίδας στα φανάρια στο ύψος του ΟΕΑΝΑΒ- να φθάσουν μέχρι την είσοδο της Αγριάς για να δουν την πινακίδα που ενημερώνει ότι ο δρόμος προς Ξουρίχτι – Τσαγκαράδα είναι κλειστός. Αλλοι οδηγοί που δεν την πρόσεξαν, έφθασαν μέχρι Μηλιές και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. Οι οδηγίες που δίνονταν ήταν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Δράκειας, ωστόσο ο δρόμος είναι αρκετά δύσκολος.

Παρέα από τη Σκιάθο που κατευθυνόταν προς Τσαγκαράδα προκειμένου να παραστεί σε γάμο, ταλαιπωρήθηκε επί ώρες, αναζητώντας την εναλλακτική διαδρομή για να φθάσει στον προορισμό της.

Η Ενωση Ξενοδόχων είχε εξ αρχής προτείνει να μη γίνει η ανάβαση, καθώς θα δημιουργούνταν πρόβλημα στους επισκέπτες.

«Αυτό που λείπει σήμερα είναι μια μεγάλη πινακίδα στο ύψος του ΟΕΑ ΝΑΒ για να ενημερώνεται ο κόσμος να στρίψει αριστερά και μέσω Περιφερειακού Πορταριάς να παίρνει την κατεύθυνση προς Τσαγκαράδα», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος τόνισε ότι από τη στιγμή που έκλεισε ο δρόμος στο Ξουρίχτι, έχουν σημειωθεί απίστευτες καταστάσεις λόγω ελλιπούς σήμανσης. «Στην αρχή δεν υπήρχε πινακίδα στην Αγριά για να ενημερώνονται οι επισκέπτες ότι ο δρόμος είναι κλειστός. Επρεπε κανείς να φθάσει στις Μηλιές και να γυρίσει πίσω. Εμείς ενημερώναμε τους πελάτες μας να έρχονται μέσω Χανίων, εκεί όμως είχε τοποθετηθεί σήμανση που έδειχνε ότι ο δρόμος για Τσαγκαράδα είναι κλειστός. Με παρέμβασή μας στην περιφερειακή ενότητα, αποκαταστάθηκαν κάποια προβλήματα που δημιουργούνταν λόγω της ελλιπούς ή λανθασμένης σήμανσης και πάλι όμως υπάρχουν ελλείψεις», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Διαμαρτυρίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της ανάβασης Πορταριάς, εκφράστηκαν και από κατοίκους της Αγίας Τριάδας που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, καθώς όπως κατήγγειλαν ήταν κλειστός ακόμη και ο δρόμος από την Άλλη Μεριά και δεν είχαν κανένα τρόπο κίνησης από το Βόλο προς το σπίτι τους και το αντίστροφο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου