ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Φ. Κουβέλη – Ν. Πρίντζου

συνάντηση-φ-κουβέλη-ν-πρίντζου-29707

Υπό τη σκιά των αγροτικών μπλόκων και στον απόηχο των εξαγγελιών της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης κάλεσε στην Αθήνα τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας.

Ο κ. Πρίντζος έλαβε από τον κ. Κουβέλη τη διαβεβαίωση ότι θα βοηθήσει ώστε να επιλυθούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Η συζήτηση διάρκεια πάνω από μία ώρα επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, τόσο οι αγρότες, όσο και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος η συνάντηση διήρκησε πάνω από μία ώρα και ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική.

Ειδικότερα συζητήθηκαν γενικότερα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πώς είναι δυνατόν σήμερα να υπάρξει ανάπτυξη στην πρωτογενή παραγωγή, προκειμένου αφενός μεν οι αγρότες να μπορούν να παράγουν, να ζήσουν τις οικογένειές τους, να μείνουν στα χωριά τους και να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από τις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Εκτενής αναφορά έγινε στο μεγάλο πρόβλημα του κόστους παραγωγής, στη μη ύπαρξη ρευστότητας, στην νέα ΚΑΠ, το φορολογικό, καθώς επίσης και στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο.

Ο πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος έμεινε πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συζήτηση και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Κουβέλη ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να επιλυθούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ώστε ο ευαίσθητος τομέας της εθνικής οικονομίας να αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου