ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος αποκλεισμού της Ζαγοράς

κίνδυνος-αποκλεισμού-της-ζαγοράς-29676

Τον κίνδυνο να «αποκοπεί» η Ζαγορά από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας του προβληματικού οδικού δικτύου τόνισαν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής του Δήμου Ζαγοράς, που πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς με θέμα το «οδικό δίκτυο από Καράβωμα μέχρι Ζαγορά, δράσεις και πρωτοβουλίες για την αποκατάστασή του».

Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν λύσεις και να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν στο μέλλον και γι’ αυτό συστάθηκε σχετική επιτροπή αγώνα.

Στη σύσκεψη αναδείχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει στο οδικό δίκτυο, η αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασής του για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των υπαλλήλων που απασχολούνται στη Ζαγορά και μετακινούνται από Βόλο, των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαγοράς, των κατοίκων που μετακινούνται από και προς Ζαγορά και των επισκεπτών, αλλά και των αγροτικών προϊόντων του Αγροτικού Συνδέσμου, ο οποίος είναι ο κύριος οικονομικός παράγοντας στον οποίο στηρίζεται η οικονομία των κατοίκων του χωριού.

Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από τη Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς, τον Αγροτικό Σύλλογο Ζαγοράς, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς, την Ένωση Γυναικών Ζαγοράς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Ζαγοράς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς.

Η Επιτροπή θα επιδιώξει σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη και να τον ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βατότητας του δικτύου.

Από την πλευρά του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για την κατάσταση του οδικού δικτύου, αφού όπως τόνισε η διακίνηση των προϊόντων του Συνεταιρισμού πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς καμία καθυστέρηση και λόγω του όγκου αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η οργάνωση απέναντι στους πελάτες της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι φορείς της Ζαγοράς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Αγροτικός Σύλλογος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος», ο Αθλητικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Επαγγελματιών «Ξένιος Ζεύς», ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου και Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς , αντιπροσωπεία δεκαπενταμελούς Συλλόγου Λυκείου και ο Συλλόγου Γυναικών Ζαγοράς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης, η τοπική Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Σαμαρά και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης δήλωσε σχετικά: «Σκοπός μας είναι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο και να είναι ασφαλής η διακίνηση των πολιτών. Αρχικά θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και έπειτα συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό του ΥΠΕΚΑ κ. Καλογιάννη».

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου