ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνώντας τα σπήλαια

ερευνώντας-τα-σπήλαια-29665

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ο «Χείρων», υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ξεκινά και φέτος τη διοργάνωση του 9ου ετήσιου ανοιχτού σπηλαιολογικού σεμιναρίου. Το σεμινάριο σπηλαιολογίας της Ε.Σ.Ε.Θ. «Χείρων» για φέτος αρχίζει την Παρασκευή στις 15 Φεβρουαρίου στις 17.00 στην αίθουσα του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρηση Βόλου.

Η Ε.Σ.Ε.Θ. ΧΕΙΡΩΝ διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια σπηλαιολογίας με σκοπό την εκπαίδευση νέων σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη των σπηλαίων.

Ο Χείρων ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα έχει εξερευνήσει πάνω από 160 σπήλαια στη Θεσσαλία. Κάθε χρόνο από τα σεμινάρια προκύπτει ομάδα αυτοδύναμων σπηλαιολόγων που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες εξερεύνησης των σπηλαίων της Θεσσαλίας. Φέτος διοργανώνεται το 6ο ανοιχτό σεμινάριο όπου έμπειροι εκπαιδευτές θα καταρτίσουν σπηλαιολογικά τα νέα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο κτίριο INFO της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Δήμου Βόλου στις 18:00. Κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Γεωλογία και Βιολογία Σπηλαίων, Χαρτογράφηση, Φωτογράφηση, Βραχογραφίες, Αρχαιολογία, Νομοθεσία, Α’ Βοήθειες, Τεχνικές και Υλικά Σπηλαιοεξερεύνησης.

Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνονται κάθε σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν εξερευνήσεις γνωστών και άγνωστων σπηλαίων της Θεσσαλίας. Στα σεμινάρια μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη για τα σπήλαια.

Μέσα από την δραστηριότητα αυτή η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο Χείρων» ευελπιστεί να συμβάλει στην επιστημονική γνώση, την πολιτιστική- τουριστική αξιοποίηση και προβολή της Θεσσαλίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα θελήσει να το παρακολουθήσει με την λήξη του οποίου θα δίνεται σχετική βεβαίωση. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στα τηλέφωνα: 6980116030 και 6948947518.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου