ΤΟΠΙΚΑ

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης 91χρονου, που έπεσε θύμα ληστείας

το-πόρισμα-της-ιατροδικαστικής-εξέτα-29655

Απέραντη θλίψη στην Τσαγκαράδα για τον χαμό του ηλικιωμένου μετά τη ληστεία ~ Σπασμένα πλευρά έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Πνευμοθώρακας τραυματικής αιτιολογίας», αναγράφει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενήργησε η ιατροδικαστής Λεονταρή Ρουμπίνη για τα αίτια θανάτου του 91χρονου Βολιώτη συνταξιούχου υπαλλήλου της Εμπορικής Τράπεζας, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από ληστεία.

Ο άτυχος ηλικιωμένος, σύμφωνα με την αιτιολογία θανάτου του πορίσματος, τις τελευταίες στιγμές της ζωής του δυσκολευόταν να ανασάνει και πονούσε όταν τον άκουσε γύρω στις 9.30 το πρωί να βογκάει γειτόνισσα και κάλεσε σε βοήθεια, καθώς στις εκκλήσεις της δεν απαντούσε… Είχε σιωπήσει για πάντα καθώς είχε και αδύναμη καρδιά.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί που μπήκαν στο σπίτι του σε άγνωστη ώρα, προφανώς για να τον ληστέψουν, στην προσπάθειά τους να τον φιμώσουν και να του δέσουν τα χέρια του έσπασαν τα πλευρά. Ο 91χρονος ήταν αδύνατος, ενώ λόγω της ηλικίας του είχε αδύναμα οστά. Παρόλα αυτά, οι δράστες τον απείλησαν με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου προφανώς μαχαιριού, καθώς στη σορό του βρέθηκαν επιφανειακά στοιχεία (γρατζουνιές).

Ο πρώην τραπεζικός δεν κατάφερε να προστατέψει τον εαυτό του παρά τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει στα παράθυρα, τη σήτα που ύψωσε περιμετρικά του οικοπέδου. Απεβίωσε μόνος και αβοήθητος στο αποθηκάκι κάτω από μία λεμονιά στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου τον οδήγησαν οι δράστες.

Ηταν μόνος στη ζωή καθώς πριν περίπου 40 μέρες είχε χάσει τη σύζυγό του. Ο γιος του είχε σκοτωθεί σε ατύχημα σε εργοστάσιο πριν από δεκαπέντε – είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κανέναν να τον προσέχει πέρα από τα εγγόνια του που φρόντιζαν να τον εξυπηρετούν.

Μόνο μετά την κηδεία της συζύγου του έβαλε για δύο – τρεις μέρες μία κοπέλα να συγυρίσει το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονιά, φοβόταν γιατί στο παρελθόν του είχαν ανοίξει πολλές φορές το σπίτι.

Οσο ζούσε η γυναίκα του δεν έπαιρναν κάποιο άτομο να τους βοηθά παρά μονάχα μία νοσοκόμα δύο φορές την εβδομάδα για να περιποιείται τις πληγές στα πόδια της. Ο ίδιος φέρεται να μην είχε πολλές κοινωνικές σχέσεις.

Η κηδεία

Σε κλίμα απέραντης θλίψης κηδεύτηκε χθες ο άτυχος ηλικιωμένος από τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στις 3 το μεσημέρι. Στην κηδεία του που έγινε στην Τσαγκαράδα απ’ όπου καταγόταν, παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι να πουν στερνό αντίο. Κανένας δεν πίστευε στο τραγικό τέλος που του επιφύλαξε η ζωή.

Οι αστυνομικές έρευνες

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι αστυνομικοί κινούνται με απόλυτη μυστικότητα προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να συλλέξουν τις χρήσιμες πληροφορίες. Η δικογραφία της υπόθεσης «συγκεντρώνει» στοιχεία. Η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται.

Η Εισαγγελία Βόλου αναμένει την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών για να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των άγνωστων δραστών.

Εκτιμάται πάντως ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας. Τα πραγματικά κίνητρά τους ερευνώνται. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αφαιρέθηκαν χρήματα από το σπίτι του ηλικιωμένου, καθώς ο 91χρονος ήταν και ο μόνος που γνώριζε για τα χρήματα και τα χρυσαφικά που είχε στο σπίτι.

Μεγάλη περιουσία

Γεγονός είναι πάντως ότι ο συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος είχε μεγάλη περιουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υψηλές καταθέσεις σε πολλές Τράπεζες του Βόλου, ενώ είχε και ακίνητη περιουσία. Το γεγονός ότι ήταν μόνος στη ζωή τον καθιστούσε στόχο αδίστακτων κακοποιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 91χρονος βρέθηκε φιμωμένος με ταινία, με δεμένα χέρια με πλαστικό καλώδιο, ενώ έφερε και στοιχεία από απειλή με αιχμηρό αντικείμενο. Ο πρώτος που τον είδε επειδή είχε τρέξει να δει τι συμβαίνει μετά από την ειδοποίηση γειτόνισσας ήταν ο εγγονός του ο οποίος σοκαρισμένος που είδε τα πόδια του στο πάτωμα δεν βάσταξε να μπει στο αποθηκάκι και κάλεσε σε βοήθεια την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου