ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου δωρεάν wi-fi

μέχρι-τέλος-οκτωβρίου-δωρεάν-wi-fi-296105

Ξεκίνησε η εγκατάσταση κεραιών στα hotspots στο κέντρο του Βόλου

Εως τέλος Οκτωβρίου κάτοικοι και επισκέπτες του Βόλου, θα έχουν τη δυνατότητα να σερφάρουν δωρεάν στο ίντερνετ μέσω wi-fi που θα παρέχει ο Δήμος και θα καλύπτει το κέντρο της πόλης από τη Φιλελλήνων μέχρι το Τελωνείο της πόλης και από την παραλία μέχρι την οδό Γαλλίας. Η εγκατάσταση των κεραιών ισχύος μόλις 4 μίλιβατ έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Αρη Σαββάκη, η τοποθέτηση κεραιών ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Βόλου και την Πλατεία Πανεπιστημίου. Χθες δόθηκε άδεια από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ενώ σε εκκρεμότητα για την εγκατάσταση κεραιών παραμένουν αιτήματα του Δήμου προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου) και δύο ακόμη σημεία σε πολυκατοικίες στο κέντρο στη συμβολή των οδών Κοραή- Δημητριάδος και Γκλαβάνη Αλεξάνδρας.

Οι κεραίες έχουν εμβέλεια περίπου 150 – 200μ. κι αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτουν όλο το κέντρο του Βόλου σε ασύρματο δωρεάν ίντερνετ που θα μπορούν να κάνουν χρήση Βολιώτες αλλά και επισκέπτες, κυρίως κρουαζιερόπλοιων που θα ενημερώνονται για τη συγκεκριμένη παροχή.

Ξεκινά επίσης η εγκατάσταση κεραιών για την κάλυψη κεντρικού σημείου και στη Ν. Ιωνία. Κεραίες θα τοποθετηθούν στο πρώην Δημαρχείο, το πρώην αστυνομικό τμήμα και σε τέσσερις ιδιοκτησίες ιδιωτών στις οδούς Μαγνησίας, Ελλησπόντου, Κυρίλλου και Κάδμου.

«Εως τέλος Οκτωβρίου, ίσως και νωρίτερα για το κέντρο του Βόλου, το δίκτυο θα βρίσκεται σε λειτουργία. Πρόκειται για μία παροχή που θα λειτουργήσει και διαφημιστικά για την πόλη», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Επόμενο βήμα σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι η παροχή δωρεάν ασύρματου ίντερνετ και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες με προτεραιότητα στους καποδιστριακούς δήμους που έχουν την κατάλληλη υποδομή.

Το έργο γίνεται στο πλαίσιο της σύμβασης ύψους 60.000 ευρώ που έχει υπογράψει ο Δήμος Βόλου με την e-Trikala. Στο πλαίσιο της σύμβασης θα προωθηθεί επίσης και η ηλεκτρονική καταγραφή των αιτημάτων και προβλημάτων των δημοτών που γίνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών που λειτουργεί στην Αγίου Νικολάου. Θα παρακολουθείται η πορεία του αιτήματος και ο χρόνος που απαιτείται μέχρι την ικανοποίησή του, ελέγχοντας τόσο την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το Δήμο προς τους πολίτες όσο και τις αδυναμίες των ίδιων των δημοτικών υπηρεσιών. Επίσης, αναμένεται να ενεργοποιηθεί υπηρεσία τηλεφροντίδας κατ’ οίκον για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, που θα μπορούν να δέχονται ιατρική φροντίδα εξ αποστάσεως από κρατικό Νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου