ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τις νοσηλείες νεαρών ηλικιών

ανησυχία-για-τις-νοσηλείες-νεαρών-ηλι-294997

Μειωμένα, συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, ήταν τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ, αυτό όμως δεν εφησυχάζει τις υγειονομικές αρχές, καθώς οι μεταλλάξεις παραμένουν κυρίαρχες αφενός και αφετέρου το νοσοκομείο Βόλου συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση εξαιτίας των αυξημένων νοσηλειών.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι ότι νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, ηλικίας από 22 έως 45 χρόνων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 165 νέα κρούσματα, τα 7 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι στη Μαγνησία έχουν επιβεβαιωθεί 282 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα και επτά της βρετανικής μετάλλαξης, σε ένα διάστημα περίπου έξι μηνών.

Στο Αχιλλοπούλειο επίσης καταγράφηκε η απώλεια ενός συμπολίτη 72 χρόνων, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορονοϊού, το απόγευμα της Τετάρτης. Χθες, Πέμπτη, μέχρι το μεσημέρι δεν είχε καταγραφεί στην αρμόδια υπηρεσία κανένας θάνατος.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι επτά ασθενείς, ενώ τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος εκτός Μονάδας. Στις κλινικές και στον θάλαμο αρνητικής πίεσης συνολικά παραμένουν για νοσηλεία 95 άτομα.

Οι γιατροί θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα θεωρείται κρίσιμο για την πορεία του πανδημικού κύματος, εφόσον οι σκληροί δείκτες επιμείνουν.

Θετική 11χρονη στα rapid tests

Την ίδια ώρα η θετικότητα επιμένει ψηλά και στα rapid test. Χθες στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν καταγράφηκαν 28 νέα θετικά, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι 11 χρόνων στη Σκιάθο, καθώς επίσης γυναίκες και άνδρες με διάμεση ηλικία τα 31, 37 και έτη.
Στο Ν. Μαγνησίας συνολικά έγιναν 1400 μαζικές δειγματοληψίες, με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Ειδικότερα, στη Σκιάθο σε σύνολο 77 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε κορίτσι 11 ετών, ενώ στην ΠΕ Μαγνησίας από τα 263 δείγματα που ελήφθησαν βεβαιώθηκε ένα θετικό κρούσμα σε άντρα 38 ετών.
Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου από τα 520 τεστ καταγράφηκαν 22 κρούσματα σε 14 άντρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη, ενώ στην παραλία του Βόλου σε σύνολο 228 δειγμάτων καταγράφηκαν δύο κρούσματα, σε έναν άντρα και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.
Τέλος, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ έγινα 202 τεστ και επιβεβαιώθηκαν σε δύο θετικά κρούσματα σε δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα στους ελέγχους που έγιναν στις Μηλιές και την Αργαλαστή.

Οι δωρεάν έλεγχοι σήμερα

Σήμερα Παρασκευή στη Μαγνησία θα γίνουν μαζικές δειγματοληψίες στα εξής σημεία:

*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού
*08:30-11:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΥ Αλμυρού

*11:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στο Βελεστίνο

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου