ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιούν με διακοπές συνδέσεων για την κεραία

προειδοποιούν-με-διακοπές-συνδέσεων-294621

«Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Εξω οι κεραίες από τις γειτονιές». Πανό με το συγκεκριμένο σύνθημα άπλωσαν κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Αντωνίου στην είσοδο του κεντρικού υποκαταστήματος στον Βόλο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στην οποία ανήκει η κεραία που τοποθετήθηκε σε ταράτσα οικοδομής στην οδό Μαβίλη. Ως γνωστόν, οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία της κεραίας σε μια πυκνοδομημένη συνοικία, στην οποία εκτός από κατοικίες, υπάρχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, αθλητικοί χώροι, γυμνάσια και λύκεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περίοικοι που έδωσαν βροντερό παρών έξω από το υποκατάστημα, κατέθεσαν λίστα με 60 αιτήματα συνδρομητών της εταιρείας, που μένουν στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου, και οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να διακόψουν τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας, ίντερνετ και συνδρομητικής τηλεόρασης, σε περίπτωση που δεν απομακρυνθεί η κεραία από τη γειτονιά τους.

Παράλληλα, μέσω νομικού τους συμβούλου, οι κάτοικοι θα προχωρήσουν και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την κεραία που ενεργοποίησε στην οδό Μαβίλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι έχουν ήδη προχωρήσει σε τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην οδό Μαβίλη, με αίτημα προς την ιδιοκτήτρια του σπιτιού στην ταράτσα του οποίου βρίσκεται η κεραία να «σπάσει» το συμβόλαιο. Η δεύτερη συνάντηση ήταν επεισοδιακή, με τον τραυματισμό μιας κατοίκου και τις μηνύσεις που αντάλλαξαν η τραυματισμένη και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κατοίκων, κ. Γιώργο Βούλγαρη, ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει. Το ερχόμενο Σάββατο έχει οριστεί νέο ραντεβού κάτω από την κεραία στην οδό Μαβίλη. «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού ότι η ζημιά είναι για όλους μας και για τη συνοικία», είπε ο κ. Βούλγαρης.

Στο έγγραφο που παρέδωσαν οι κάτοικοι στον προϊστάμενο του καταστήματος, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των παιδιών μας. Μέσα στην ακτίνα των 300μ. από την κεραία, που είναι η εμβέλεια ακτινοβολίας συστήματος κεραιών, περιλαμβάνονται πλήθος οικοδομών, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, αθλητικοί χώροι, γυμνάσια και λύκεια. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που μας έχει απομείνει. Θέλουμε να ζήσουμε χωρίς προβλήματα υγείας εμείς και τα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου