ΤΟΠΙΚΑ

«Πέφτει» το πετρέλαιο θέρμανσης

πέφτει-το-πετρέλαιο-θέρμανσης-294275

Στροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τους δύσκολους χειμώνες των τελευταίων χρόνων που εν μέσω κρίσης έστρεψαν τους καταναλωτές στη χρήση ξύλων για καύσιμη ύλη για καθαρά οικονομικούς λόγους, εκτιμάται ότι θα φέρει η συνεχώς μειούμενη τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς, η οποία συμπαρασύρει όλα τα παράγωγά του.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, το πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμάται ότι θα πέσει στα 80 ίσως και 65 λεπτά το λίτρο όταν πέρυσι το κόστος έφτανε έως και τα 1,10 λεπτά και θα είναι ανταγωνιστικότερο από άλλες καύσιμες ύλες στην αγορά.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων Νίκος Τσαντίλας είπε ότι ήδη εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, οι οποίοι τηλεφωνούν για να ενημερωθούν τι θα γίνει φέτος με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης καθώς προετοιμάζονται για το χειμώνα.

«Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 10 Οκτωβρίου οπότε τότε θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για τη διαμόρφωση των τιμών ανάλογα και με την πολιτική που θα ακολουθήσει και το υπουργείο. Ωστόσο, από τη μέχρι τώρα πορεία φαίνεται ότι θα είναι πολύ πιο ελκυστικές σε σχέση με πέρυσι και γι’ αυτό αισιοδοξούμε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα προτιμηθεί από άλλες καύσιμες ύλες όπως το ξύλο. Η ξυλόσομπα ούτως ή άλλως δεν μπορεί να ζεστάνει ένα σπίτι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Πλέον το πετρέλαιο θεωρείται φθηνό προϊόν» είπε από την πλευρά του ο πρατηριούχος Αθανάσιος Λυκούρης, τονίζοντας ότι στον καταναλωτή θα δίνεται επιπλέον η δυνατότητα προμήθειάς του με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών και ανάλογα με την πολιτική του κάθε πρατηρίου μπορεί να υπάρχουν και άλλες παροχές όπως η πληρωμή με άτοκες δόσεις.

«Η χρήση του πετρελαίου θέρμανσης καθίσταται ανταγωνιστικότερη από άλλες καύσιμες ύλες», είπε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η πτώση του αργού επηρεάζει και την τιμή του υγραερίου του οποίου οι τιμές διαμορφώνονται επίσης σε ανταγωνιστικότερα επίπεδα.

Εξαιτίας της πτώσης του αργού οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης με τα πρώτα μηνύματα για τον κλάδο να είναι εξόχως θετικά αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου και ενημερώνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου