ΤΟΠΙΚΑ

Ολο το Ανήλιο μια «αγκαλιά» για την οικογένεια που ξεσπιτώθηκε

ολο-το-ανήλιο-μια-αγκαλιά-για-την-οικ-292905

Ολο το χωριό έγινε μια «αγκαλιά» για την οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά την φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της και δεν άφησε τίποτα. Κάτοικοι του Ανηλίου αλλά και η δημοτική αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ζευγαριού και της ηλικιωμένης μητέρας που είδαν το σπίτι τους να μετατρέπεται σε αποκαΐδια.

Αμεσα στο χωριό μετέβη ο αδερφός του ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένει στον Βόλο για στηρίξει την οικογένειά του. Μάλιστα αποφασίστηκε η μητέρα τους να μείνει προσωρινά μαζί του στον Βόλο.

Το ζευγάρι πέρασε το βράδυ του σε ξενοδοχείο δίπλα από το καμένο σπίτι του. Ολοι οι κάτοικοι έσπευσαν να τους προμηθεύσουν τα απαραίτητα. Ολο το βιος τους χάθηκε στις φλόγες. Δεν πρόλαβαν να σώσουν τίποτα.

Στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν τους επισκέφθηκε χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, Κων. Μαργαρίτης ο οποίος τους ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου να καλύψει τα έξοδα της διαμονής τους μέχρι να ορθοποδήσουν. Ο ίδιος τους είπε ότι με πρωτοβουλία του δήμου μπορεί να ανοιχθεί ερανικός λογαριασμός για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου το ζευγάρι να μπορέσει να στήσει από την αρχή το σπίτι του.

«Μην ανησυχείτε. Είμαστε καλά. Από τη στιγμή που δεν έγινε κανένα κακό», έλεγε στον αντιδήμαρχος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που μέσα στην ατυχία που τους βρήκε ευχαριστούσαν που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σήμερα το ζευγάρι θα έρθει σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σημειώνεται ότι και στην περίπτωση της φωτιάς που κατέστρεψε σπίτι στο Μούρεσι ανοίχτηκε ερανικός λογαριασμός και εξασφαλίστηκαν τα πρώτα χρήματα για να ορθοποδήσει η οικογένεια που ξαφνικά έμεινε στους πέντε δρόμους.

Εδωσαν μάχη απουσία πυροσβεστικού σταθμού

Το Σάββατο το απόγευμα το Ανήλιο έδωσε στην κυριολεξία μάχη για να σώσει το σπίτι που καιγόταν. Ολο το χωριό και ο δημοτικός μηχανισμός σηκώθηκε στο πόδι. Πάλευαν με πυροσβεστήρες, ψεκαστικά και μηχανήματα να σταματήσουν τη φωτιά που δεν άφησε τίποτα όρθιο στην επενδεδυμένη με ραμποτέ μονοκατοικία.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο της κουζίνας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας τύλιξε όλο το σπίτι. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί φαίνονταν μέχρι το διπλανό χωριό στη Μακρυρράχη. Την τελευταία στιγμή σώθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα που πρόλαβε να βγει στο μπαλκόνι απ’ όπου περίοικοι τη βοήθησαν να φύγει από το φλεγόμενο σπίτι.

Η απουσία πυροσβεστικού σταθμού για άμεση παρέμβαση σε έκτακτα περιστατικά, βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο με τον αντιδήμαρχο Κώστα Μαργαρίτη να ζητά παρέμβαση των πολιτικών φορέων του τόπου για την άμεση ενίσχυση της περιοχής με πυροσβεστικό σταθμό, καθώς σήμερα τα περιστατικά εξυπηρετούνται από πυροσβεστικά που έρχονται από τον Βόλο και το Νεοχώρι και που χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα για να προσεγγίσουν.

Κώστας Γκαβόπουλος: «Με πόνο ψυχής»

Το σπίτι που κάηκε στο Ανήλιο ήταν το πατρικό του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. Κώστα Γκαβόπουλου, ο οποίος έσπευσε από το Σάββατο το βράδυ στο χωριό για να βρεθεί στο πλευρό της μητέρας του, του αδερφού του και της νύφης του.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο Κώστας Γκαβόπουλος έγραψε: «Με πόνο ψυχής. Ο,τι απέμεινε από το πατρικό μου σπίτι στο Ανήλιο Πηλίου. Ολοκληρωτική καταστροφή. Η θλίψη δεν περιγράφεται (μην αφήνετε τα ηλεκτρονικά στην πρίζα».

Κάτω από την ανάρτησή του δέχθηκε μηνύματα συμπαράστασης από δεκάδες φίλους του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου