ΤΟΠΙΚΑ

Επτά ειδικότητες στο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

επτά-ειδικότητες-στο-ιεκ-ειδικής-αγωγ-292283

Με επτά ειδικότητες για τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το τρίτο -στην Ελλάδα- ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, το οποίο θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και ταυτόχρονα γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ ή πιστοποιητικό από κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας και απολυτήριο ΕΠΑΛ ή Γενικού Λυκείου ή ΤΕΕ Β’ κύκλου.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι ειδικότητες:

Για κωφούς

  • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής
  • Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  • Ξεναγός σε μουσεία και αρχαιολογικούς – πολιτιστικούς χώρους

Για τυφλούς

  • Τεχνικός χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης
  • Βοηθός φυσικοθεραπείας
  • Ξεναγός σε μουσεία και αρχαιολογικούς – πολιτιστικούς χώρους
  • Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών – πρακτικών.

Μέσω του ΙΕΚ θα παρέχεται η δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε κωφούς και τυφλούς, προκειμένου να διεκδικήσουν εισιτήριο στην αγορά εργασίας.

Η ίδρυση του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής έχει γίνει στα χαρτιά από το Υπουργείο Παιδείας ήδη από τις 16 Ιανουαρίου 2015, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η αντιδήμαρχος παιδείας Βόλου, Γεωργία Τοκαλή Μποντού.

Με απόφαση του Δήμου Βόλου, η νέα εκπαιδευτική δομή πρόκειται να στεγαστεί στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Σύμφωνα με το Διευθυντή του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, κ. Ανδρέα Κρηντήρα, έχουν παραχωρηθεί τρεις αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, επτά αίθουσες διδασκαλίας ένα γραφείο για τους καθηγητές και ένα για το διευθυντή.

Τα μαθήματα θα γίνονται από 2:15 το μεσημέρι μέχρι τις 7:15 το απόγευμα, ωστόσο δεν προβλέπονται να ξεκινήσουν πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου