ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η αγορά την ερχόμενη Κυριακή

ανοιχτή-η-αγορά-την-ερχόμενη-κυριακή-29205

Προσδοκίες για αύξηση της κίνησης εναποθέτουν στην πασχαλινή περίοδο οι έμποροι της Μαγνησίας

 

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου, από 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, δίνοντας το σήμα εκκίνησης για το εορταστικό ωράριο, ενόψει Πάσχα. Με προσδοκίες εισέρχεται η τοπική αγορά στον πασχαλινό εορταστικό κύκλο, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χειμερινή περίοδο, τη δυσκολότερη των τελευταίων ετών, κατά γενική ομολογία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντονη κίνηση παρατηρήθηκε, στο μεταξύ, χθες στην αγορά του Βόλου, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και δεκάδες περιπατητές κατά μήκος της Ερμού και των παρακείμενων δρόμων, να περιεργάζονται με ενδιαφέρον τις βιτρίνες των καταστημάτων, αναζητώντας δώρα για βαφτιστήρια και αγαπημένα πρόσωπα.

Στην πασχαλινή περίοδο εναποθέτουν τις ελπίδες για τόνωση του τζίρου οι έμποροι, εφοδιάζοντας τα καταστήματά τους με ποικιλία προϊόντων, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Σε απόσταση αναπνοής το εορταστικό ωράριο, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στο περσινό και το φετινό Πάσχα, καθώς το κύμα ακρίβειας και ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνουν την ανησυχία των επαγγελματιών και των καταναλωτών, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία τους.

Ευδιάκριτο το αποτύπωμα των ανατιμήσεων στην οικονομία, με τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία να αυξάνουν κατακόρυφα την ανησυχία και την ανασφάλεια που δημιουργούνται. «Είναι πολύ προβληματισμένος όλος ο κόσμος, με αυτή την κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται με τις ανατιμήσεις» επισημαίνει ο πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι «το θέμα της ενέργειας επηρεάζει κυρίως την εμπορική κίνηση. Οι αυξήσεις στην ενέργεια, το φυσικό αέριο και τα τρόφιμα».

Μηνύματα αισιοδοξίας αχνοφαίνονται, στο μεταξύ, στον ορίζοντα, με τον Απόστολο Οντόπουλο να επισημαίνει ότι «τις τελευταίες μέρες έχει βελτιωθεί σε κάποιο βαθμό η κατάσταση στην αγορά, αλλά απέχουμε πολύ ακόμη από την κανονικότητα».

Με τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου να αναθερμαίνονται ενόψει Πάσχα, η ευχή που διατυπώνεται είναι «να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση και σιγά – σιγά να μπούμε σε ρυθμούς κανονικότητας», με τον πρόεδρο να απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές «να συνεχίσουν να στηρίζουν τα τοπικά καταστήματα».

 

«Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι»

«Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δουλέψουμε το Πάσχα. Είναι καλές οι καιρικές συνθήκες και έχουμε κάποιους οιωνούς που είναι υπέρ μας αυτή τη στιγμή. Βέβαια τα σημάδια δεν είναι πολύ θετικά, από το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, αλλά διατηρούμε τις προσδοκίες μας» αναφέρει στον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ ο α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Γιώργος Σακελάρης.

Με το ενδιαφέρον των καταναλωτών να στρέφεται κυρίως στα δώρα για τα βαφτιστήρια και τα αναγκαία για το σπίτι, οι έμποροι προσβλέπουν στην αναστροφή του κλίματος και την αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα τις επόμενες μέρες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επιθυμητό ενδιαφέρον, όπως είχαμε συνηθίσει άλλες χρονιές, και είναι λογικό γιατί λόγω της ακρίβειας που κυριαρχεί, εκείνο που απασχολεί τον κόσμο είναι το Πασχαλινό τραπέζι. Εκτιμώ ότι θα κινηθούν κάποια είδη, όπως τα παιδικά, και ελπίζουμε ότι θα δουλέψουν και οι υπόλοιποι κλάδοι του εμπορίου. Ελπίζουμε ότι θα τονωθεί η καταναλωτική διάθεση του κόσμου και θα είναι θετική η Πασχαλινή εικόνα στην αγορά» υπογραμμίζει ο κ. Σακελάρης.

Το πασχαλινό ωράριο 

Το πασχαλινό ωράριο για τα τοπικά καταστήματα έχει ως εξής:

Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 11:00 – 18:00

Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 13:00 – 20:00

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 09:00 – 15:00

Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

 

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου